Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Avokádó lime torta

Adásban volt: 2016. October 6.
A recepthez tartozó videó
2016. October 6.

Hozzávalók

  • Tésztához:
  • 30 dkg kesudió
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 16 dkg magozott datolya
  • 1 db vaníliarúd
  • 1 ek. lime lé
  • 1 ek. reszelt limehéj
  • 1 csipet só
  • 4-5 ek. méz
  • 1 marék mandula
  • Krémhez:
  • 6-7 db érett avokádó
  • 100-110 ml lime lé
  • 4 ek. reszelt lime héj
  • 2+3 ek. méz
  • 1 csipet só
  • Díszítés:
  • 1 tojásfehérje
  • 1 ek. eritrit
  • 8 db fél sárgabarack

Elkészítés

1. A „tészta” alapanyagait tegyük egy aprítógépbe és addig keverjük, amíg összeáll a massza.

2. Egy 25 cm átmérőjű kerek tortaformát vajazzunk ki, majd egyengessük el az aljára kesudiós-datolyás masszát.

3. A krém hozzávalóit is tegyük egy aprítógépbe és addig keverjük, míg teljesen krémes állagot kapunk. A krém ne legyen nagyon folyós, de jól kenhető állagra van szükség. Ezután öntsük a masszát a „tésztaalapra”.

4. Minimum 4 órát pihentessük a hűtőben, majd díszítsük fel habbá vert tojásfehérjével és félbevágott sárgabarackokkal.

Tipp:

Díszítésnek, egy tojásfehérjét eritrittel kemény habbá verjük és töltsük nejlonzsákba. A nejlon egyik sarkát vágjuk ki és a torta szélére, egymástól 1 cm távolságra kisebb köröket nyomjunk. A közepükbe egy-egy fél sárgabarackot tegyünk. Tálalás előtt még érdemes fél órára visszatenni a hűtőbe.

Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!