Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Panír praktikák – unod a hagyományos panírt? Akkor válogass az alábbi alternatívák közül!

2020. május 19.

Mi magyarok szeretünk bundázni, rántani és bő olajban kisütni. A kalóriatartalom felett ezúttal jótékonyan hunyjunk szemet, és valljuk be: ezek az ételek nagyon-nagyon finomak. Sőt! A legtöbb étel sütőben is megsüthető, így spórolhatunk az olaj mennyiségével. És hogy mi mindenbe panírozhatunk? Lássuk a bundákat!

1.Alapbunda fűszeres csavarral

A hagyományos liszt, tojás, zsemlemorzsa hármast feldobhatjuk például durvára tört borskeverékkel vagy por állagúra tört zöldfűszerekkel, fokhagyma-granulátummal. A vasi pecsenyéről se feledkezzünk meg: a karajszeleteket sózott, paprikás lisztben sütjük készre, arra kell csak vigyázni, hogy a paprika meg ne égjen a túl forró olajban. Ha szeretjük a füstös ízeket, a klasszikus édes-nemes fűszerpaprikát füstölt paprikára cserélhetjük.

2.Alapbunda magvas csavarral

Maradjunk szintén a liszt, tojás, zsemlemorzsa triónál! A morzsához keverjünk bátran magvakat: tökmagot (egészben vagy durvára vágva), szezámmagot, napraforgómagot. Jól nyomkodjuk rá a húsra, és már mehet is az olajba. A camembert-nek jól áll a dióval kevert zsemlemorzsa, a csirkét pedig kipróbálhatjuk akár mogyoróval vagy mandulával is.

3.Alapbunda még némi extra csavarral

Az olajos magvakon túl is van élet és panír! Apróra tört chipsz, kukoricapehely, kukoricadara, zabpehely vagy kókuszreszelék? Mind jó választás, a különleges végeredmény pedig garantált. A zsemlemorzsát lecserélhetjük a durvább, szálkásabbra tört japán kenyérmorzsára, azaz a pankóra.

4.Sörtészta és palacsintatészta

Ki ne hagyjuk a felsorolásból a jó öreg sörtésztát! Az extra ropogós bunda húsoknak, zöldségeknek is jól áll, a mi személyes kedvencünk pedig a hal sörbundában. Ahogy a sörtésztás, úgy a sűrű palacsintatésztás bundát is érdemes kipróbálni, a semleges ízű masszát kedvünk szerint fűszerezhetjük.

5.Zöldségbunda

Azaz tulajdonképpen variáció palacsintabundára. A hússzeleteket reszelt burgonyás, sőt akár reszelt cukkinis palacsintamasszában is megforgathatjuk, mielőtt az olajba kerülnek.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?