Össze kellene nyomnunk a kígyóuborkát fogyasztás előtt?
2022. July 26.A könnyű nyári fogások szinte elképzelhetetlenek – legalább – pár karika kellemesen frissítő uborka nélkül. Semleges íze és magas víztartalma révén gyakorlatilag bármivel jól párosítható, így nem lepődnénk meg, ha kiderülne, hogy legtöbb olvasónk hűtőjében lapul éppen 1-2 uborka. Az a tipp viszont sokkal furcsább első hallásra, hogy közvetlenül az elfogyasztása előtt érdemes összenyomni.
Tipp: Arcmaszk? Jégkrém? Mi mindenre jó az uborka?
Általában csak mossuk, esetleg hámozzuk, majd daraboljuk vagy karikázzuk az uborkát fogyasztás előtt, de állítólag sokkal finomabb lesz, ha össze is nyomjuk. Ráülni persze nem kell, bőven elegendő, ha a kés lapjával megnyomjuk. Nemcsak finomabb lesz az íze, hanem a többi hozzávaló ízét is jobban magába szívja, például egy salátában az öntetet. Összenyomás előtt érdemes negyedelni, sokkal könnyebb dolgunk lesz „elbánni vele” a vágódeszkán. Teljesen szétnyomni nem szükséges, elegendő, ha kissé megroppantjuk.
Ezt már olvastad?
Forrás: Tips and Tricks