Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Öblítőszer helyett ecet? Íme az érvek, hogy miért is jobb választás a ruháinkhoz

2020. december 28.

Akár január elseje előtt is belefoghatunk az újévi fogadalmaink tervezgetésébe. Mi lenne, ha jövőre úgy döntenénk, hogy amit csak lehet, természetes(ebb)re cserélünk a háztartásban? Kezdhetjük rögtön az öblítőszerrel, amelynek szuper alternatívája az ecet. Mutatjuk, miért. 

 

1. Olcsóbb

Az első pontot magyaráznunk sem kell, a ruháink pedig ugyanolyan puhák lesznek ecettel öblítve. Ha kemény a víz (itthon a legtöbb helyen az), használjunk egy kávéscsészényit, lágy víz esetén pedig egy evőkanálnyit.

 

2. Nem okoz bőrirritációt

A ruhákban lévő öblítőmaradványok gyakran okoznak bőrirritációt, ecetnél viszont erre kisebb az esély. Ha érzékeny a bőrünk, vagy hajlamos viszketésre, kivörösödésre, jobb az ecet mellett letenni a voksunkat.  

 

3. Vízkőmentesíti a mosógépet

Két legyet egy csapásra! Az ecet nemcsak a ruhákat varázsolja puhává, hanem csökkenti a mosógépben a vízkőlerakódásokat is. Használatával tehát még a mosógépünk élettartama is megnövekszik.

 

4. Kevésbé „rázós” ruhák

A savas ecet miatt a ruháink kevésbé töltődnek fel statikus elektromossággal.

 

5. Megőrzi a színeket

Jó hír, hogy ez a tulajdonsága mind a színes, mind pedig a különösen kényes fekete ruhákra is igaz. 

 

6. A természetnek is jobb

Mivel az ecet természetes anyag, így a szennyvízhálózatba kerülve sem károsítja annyira a környezetet.

 

+1. Beszéljünk a hátrányáról is! 

Ez pedig a jellegzetes „illata”. Ám csak addig kell szagolnunk, amíg a ruháink nedvesek, ahogy megszáradnak, el is illan a kellemetlen szag.

 

Forrás: Tips and Tricks

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.