Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Nyomós okunk van arra, hogy minden nap pezsgőzzünk

A kutatások szerint csökkentheti két idegrendszeri betegség kialakulásának esélyét
2017. július 14.

Tudósok kimutatták, napi 3 pohár pezsgő mérsékli az Alzheimer-kór és a demencia kialakulásának kockázatát. A fekete szőlő (a pinot meunier-ben és a pinot noirban található összetevő) megakadályozza az agyi betegségek felbukkanását, javítja a térbeli memóriát.

A patkányokon végzett kísérletet a Reading University-n hajtották végre. Jeremy Spencer, a kutatás egyik vezetője szerint az eredmények drámaiak. „Azért is nagyszerű ez a kísérlet, mert rámutat arra, hogy a mérsékelt pezsgőfogyasztás képes befolyásolni a kognitív agyi működést, például a memóriát.”

. Az Alzheimer-kór Társaság szóvivője szintén érdekesnek találta az eredményeket, bár hozzá tette, „még több kutatás szükséges.” Következő lépésként a program vezetői nyugdíjasokon tervezik elvégezni a kísérletet.

forrás: delish.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Pezsgős narancszselé, a szilveszteri bulik sztárja

Pezsgős narancszselé, a szilveszteri bulik sztárja

A buli kedvenc itala lesz ez a narancsos, áfonyával díszített pezsgőzselé!
Pezsgő jégkocka formában

Pezsgő jégkocka formában

Így várd majd a vendégeket!

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?