Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
fotó: 123rf

Milyen volt a kokainos kóla, és vajon tényleg visszateheti az üdítőbe a drogot Elon Musk?

2022. April 28.

Nagyot ment a világ leggazdagabb embere, Elon Musk mai posztja, miszerint “megveszi a Coca-Colát és visszateszi bele a kokaint”. Poénnak nem rossz a koncepció, de vajon milyen megfontolás húzódhat a poszt mögött?

Musk nyilván poénkodott, amit alátámasztani látszik a tény, hogy nem sokkal később azt is kiírta, hogy most, hogy felvásárolta a Twittert, szeretné “maximálisan szórakoztatóvá” tenni a közösségi oldalt. Rögtön rá is kontrázott, hogy a McDonald’s-ot is zsebreteszi, hogy a jégkrém automatákat rendbe hozza. ‘Feltehetően hasonló poénokból tehát jön még jó néhány, ebben biztosak lehetünk. 

Persze, voltak idők, amikor a kokain még legális volt: 1885-ben például egészséges csodaszerként tekintettek rá, John Pemberton atlantai gyógyszerész kimondottan “életerőt adó” italt akart készíteni, amikor kokainkivonatot tett a mai kóla ősébe. 

A kokainkivonatot a kokalevelekből nyerte, receptjét pedig szinte azonnal szabadalmasította is. A hivatalos leírásban az agyműködést serkendő italként írta le a kólát, ami a gyengeelméjűeknek is új intellektuális képességeket ad, az átlagos intelligenciájú embereket pedig valóságos zsenivé változtatja. 

Aztán sajnos hamar kiderült, hogy a szellemi képességekre nincs hatással a kokainkivonat, a közérzetre azonban annál inkább, sajnos azonban rövid idő alatt pusztító függőséget vált ki, és roppant nehéz ezután letenni. A kokaint Amerikában 1900-ban tiltották be, így valószínű, hogy az addigra forgalomba kerülő Coca-Colában a valóságban soha nem is volt kokain. 

Akárhogy is, a The Coca-Cola Company képviselői nem igazán nyilatkoznak a kényes ügyről, azt pedig világossá tették: a cégóriás még Elon Musk számára sem eladó. Pedig biztosan sokan örülnének a kokainos kólának… 

Mi mindent lehet kólával tisztítani?

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Hogyan tedd a nagybevásárlást a szalagra, hogy ne őrülj bele az elpakolásba?

Hogyan tedd a nagybevásárlást a szalagra, hogy ne őrülj bele az elpakolásba?

Praktikus tippek, hogy szervezett legyél, elkerüld a feszült kapkodást és még a termékek se törjenek ripityára, mire hazaérsz.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!