Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Miért érdemes rizzsel és ecettel elmosogatnunk a poharainkat?

2021. March 23.

Az üvegből készült tárgyak, konyhai edények, poharak elmosogatása és tisztán tartása nem a legegyszerűbb feladat, gyakran még a mosogatógépből is foltosan kerülnek ki. Ráadásul sok esetben a formájuk, belső kialakításuk tovább bonyolítja a folyamatot. A rizs-ecet párossal viszont gyerekjáték kimosni még a legkacifántosabb formájú üvegeket is, mutatjuk, hogyan.

Mire lesz szükségünk?

Semmi extra dolog nem kell szerencsére: csak vízre, mosogatószerre, egy teáskanálnyi ecetre és egy adag nyers rizsre lesz szükségünk.

Hogyan lássunk neki?

A rizst, a mosogatószert és az ecetet tegyük a kimosandó üvegbe, majd töltsük fel teljesen vízzel. Az üveg nyílását fogjuk be a kezünkkel, és jó alaposan rázzuk össze. A rizs ledörzsöli a szennyeződéseket az üveg belső faláról alaposan megtisztítva azt, igaz lehet, hogy párszor meg kell ismételnünk a műveletet, ha tökéletes eredményt szeretnénk elérni.

Mitől működik a módszer?

A rizs elég apró szemű ahhoz, hogy mindenhova odaférkőzzön, de éppen elég nagy, hogy ne szoruljon be sehová sem. Illetve képes arra, hogy leszedje a szennyeződést anélkül, hogy sérülne az üveg. Ha nagyon szennyezett a tisztítandó tárgy, érdemes a rizses művelet előtt egy éjszakára ecetet tölteni bele, hogy az fellazítsa a szennyeződést.

Forrás: Tips and Tricks

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!