Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Lehet-e egészséges snack a pattogatott kukorica?

2022. August 25.

A mozizás természetes „velejárója” a pattogatott kukorica, sokan szinte el sem tudják képzelni nélküle a filmnézést. A mozikban árult pattogatott kukorica nyilván amerikai találmány – kétség sem férhet hozzá. Az 1930-as évek első felében nem igazán szárnyalt a gazdaság az Egyesült Államokban, és ezt a mozik is megérezték. Ekkor kezdtek pattogatott kukoricát árulni, hogy kiegészítsék a bevételeket. Az otthon is könnyen elkészíthető pattogatott kukorica virágkora viszont igazából csak akkortól köszöntött be, amikor kezdtek elterjedni a mikrohullámú sütők a háztartásokban. Az otthon készített pattogatott kukorica alapvetően nem is annyira egészségtelen ellentétben több boltival, amelyek rengeteg üres kalóriát és határozottan túl sok sót tartalmaznak.

Ha mi magunk készítjük, akkor szinte teljesen elkerülhetjük a sót, és kalóriatartalma is észrevehetően alacsonyabb lesz, ha air fryerben készítjük. A forró levegős fritőzbe csak minimális olaj kell, így már csak arra kell figyelnünk, hogy ne rontsuk el valami különösen egészségtelen feltéttel. Vaj helyett spriccelhetünk a tetejére olívaolajat, megbolondíthatjuk zöldfűszerekkel, például rozmaringgal, vagy akár füstölt paprikát is adhatunk hozzá.

Tipp: Így készíts pattogatott kukoricát forró levegős fritőzben

Tehát nem a mennyiség a lényeg, hanem a minőség. Ha mi magunk készítjük kellő odafigyeléssel, még a pattogatott kukorica is egészséges snacknek számíthat.

Kapcsolódik: 

Mi az az üveggyöngy kukorica? És mitől ilyen színes?

Forrás: mashed

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!