Lehet-e egészséges snack a pattogatott kukorica?
2022. August 25.A mozizás természetes „velejárója” a pattogatott kukorica, sokan szinte el sem tudják képzelni nélküle a filmnézést. A mozikban árult pattogatott kukorica nyilván amerikai találmány – kétség sem férhet hozzá. Az 1930-as évek első felében nem igazán szárnyalt a gazdaság az Egyesült Államokban, és ezt a mozik is megérezték. Ekkor kezdtek pattogatott kukoricát árulni, hogy kiegészítsék a bevételeket. Az otthon is könnyen elkészíthető pattogatott kukorica virágkora viszont igazából csak akkortól köszöntött be, amikor kezdtek elterjedni a mikrohullámú sütők a háztartásokban. Az otthon készített pattogatott kukorica alapvetően nem is annyira egészségtelen ellentétben több boltival, amelyek rengeteg üres kalóriát és határozottan túl sok sót tartalmaznak.
Ha mi magunk készítjük, akkor szinte teljesen elkerülhetjük a sót, és kalóriatartalma is észrevehetően alacsonyabb lesz, ha air fryerben készítjük. A forró levegős fritőzbe csak minimális olaj kell, így már csak arra kell figyelnünk, hogy ne rontsuk el valami különösen egészségtelen feltéttel. Vaj helyett spriccelhetünk a tetejére olívaolajat, megbolondíthatjuk zöldfűszerekkel, például rozmaringgal, vagy akár füstölt paprikát is adhatunk hozzá.
Tipp: Így készíts pattogatott kukoricát forró levegős fritőzben
Tehát nem a mennyiség a lényeg, hanem a minőség. Ha mi magunk készítjük kellő odafigyeléssel, még a pattogatott kukorica is egészséges snacknek számíthat.
Kapcsolódik:
Forrás: mashed