Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Ki lehet az a bajszos, csokornyakkendős emberke a Pringles csomagolásán?

2022. June 22.

A kemény, hengeres dobozban árusított Pringles csipsz rengeteg rajongót szerzett – és szerez a mai napig – magának szerte a világon. Régi és könnyen felismerhető, beazonosítható márkáról van szó, elég csak rápillantanunk a dobozán található ikonikus kabalafigurára. De vajon miért ez a vicces emberke került a csomagolásra?

Érdekesség, hogy Amerikában nem lehet csipsznek nevezni, mivel az ottani előírások szerint csak azt hívhatják így, ami igazi krumpliból készül. A Pringles pedig feldolgozott burgonya, amelyből kivonják a nedvességet, azaz hivatalosan nem csipsz. Amikor erre 1975-ben felhívták a gyártó figyelmét, inkább „crisps” néven kezdte forgalmazni a terméket, amit roppanósnak fordíthatunk. 

 

Tipp: Miért piros a Coca-Cola logója? 

 

De térjünk át a figurára, akinek neve is van: Julius Pringles. Kisebb áttervezéseken ugyan átesett az évek során, de a bozontos bajusz mindig is ékesítette az arcát. 1967 óta csak egy, a semmiben lebegő fejként ábrázolták, épp ezért sokan elgondolkoztak azon, hogy miként is nézhet ki a teste, és van-e neki egyáltalán. 2020-ban aztán John Oliver, a Last Week Tonight című műsor házigazdája bejelentette, hogy felajánl 10 ezer dollárt jótékony célokra, ha felfedik Julius titokzatos testét. A Pringles gyártója válaszul a Twitteren közzétett egy videót egy emberről egész alakos kosztümben, Oliver pedig ki is fizette az ígért összeget.

Fotó: RD.COM

A logó legelső verzióján megvolt a dús fekete bajusz, a szintén fekete, középen elválasztott haj és szemöldök, mindehhez a szemét pirosra festették. 1979-ben annyi változott, hogy eltűnt a szem pirossága, és a figura jókedvűvé vált, mosolyogni kezdett. 1990-ben aztán pirospozsgás lett az arca, a 2000-es években a Pringles felirat a csokornyakkendőről a logó aljára vándorolt, a legfrissebb, 2020-as verzión pedig teljesen eltűnt a fej körvonala, illetve meg is kopaszodott Julius. Hiába, rajta is fog az idő vasfoga! 

 

Ez is érdekelhet: 

Átsatírozott Meki-logó, lekoppintott burgerek: orosz cég vette át a McDonald’s orosz éttermeit

 

Forrás: Reader’s Digest

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!