Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Átsatírozott Meki-logó, lekoppintott burgerek: orosz cég vette át a McDonald's orosz éttermeit

2022. June 17.

Az ukrajnai háború miatti szankciók következtében a McDonald’s kivonult Oroszországból. Megvette azonban az étteremlánc helyiségeit a konkurencia, ami egészen komikus helyzeteket eredményez. 

De nézzük csak szép sorban. Amikor 1990. nyarán megnyitott az első orosz Meki Moszkvában, nem csak a hamburgerek miatt örült a világ: mindez a vasfüggöny lehullásának szimbóluma volt. 2022. június 12-én azonban a gyorsétteremlánc kivonult Oroszországból, ami sokak szerint azt jelenti, hogy a vasfüggöny újra lehullt. 

Az orosz rezsim és a hozzá közelálló oligarchák azonban ezt egyáltalán nem így kommunikálják. Üzenetük az, hogy nincs szükségük a hanyatló nyugat hízlaló, túlcukrozott, csilivili hívságaira, helyette itt van az igazi, vegytiszta orosz…. hízlaló, túlcukrozott, csilivili nyugat-utánzat. Merthogy az új tulajdonos az összes gépet és alapanyagot átvette, és most új, orosz néven gyártja a hagyományos Meki-termékeket.  Egyelőre még kóla is van, de persze  hamarosan el fog fogyni az utolsó palack is, és nem készül több az országban, hiszen a Coca-Cola is kivonult orosz földről.

Ha az utolsó csepp Coca-Cola is elfogyott, ők jönnek: Napi szürreál: ezekkel a béna utánzatokkal pótolják az oroszok Coca-Colát, a Fantát és a Sprite-ot

Az ruszki Mekit úgy hívják, „Vkuszno i tocska”, vagyis „Ízletes, pont”, a logó pedig M betűt formáz, holott a cég nevében nincs ilyen hang: muszáj azonban figyelmeztetni a lakosságot, mit is kapnak valójában. Azért annyira persze nem viszik túlzásba ezt sem: az épületekben maradó mekis szószokon szorgos kezek alkoholos filccel átsatírozták a McDonald’s-logót. Az új tulajdonos kapitalista lelkét dicséri, hogy legalább nem égették el ezt a sok tonnányi maradékot. 

Azok, akik tesztelték az átnevezett és semleges, logó nélküli fehér papírba csomagolt menüket, állítják: ugyanolyan az ízük, mint „azelőtt”. Viszont ez innentől hamisíthatatlanul, ízig-vérig orosz. 🙂

Meki helyett: milyen gyorsétel jut az oroszoknak, mióta szankciók sújtják őket?

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Ennyibe kerül a McDonald's Happy Meal-je 10 különböző országban

Ennyibe kerül a McDonald's Happy Meal-je 10 különböző országban

Az árakon kívül a menü is változatosságot mutat

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!