Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Az árakon kívül a menü is változatosságot mutat

Ennyibe kerül a McDonald's Happy Meal-je 10 különböző országban

Az árakon kívül a menü is változatosságot mutat
2017. October 26.

Japán: 460-500 yen, kb. 1200 Ft. Első pillantásra a japán gyerekek az amerikai gyerekekhez hasonló kínálatból válogathatnak: klasszikus hamburger, sajtburger vagy csirke McNuggets falatok, de helyi sajátosság, hogy a sült krumpli helyett kukorica is választható, illetve a hamburger helyett mini palacsinta édes krémmel és almaszósszal. McSushi egyelőre nincs. 

India: 26 rupiánál kezdődik, ez kb. 420 Ft. Az ár alacsony, a Happy Meal lehetőségek azonban hatalmasak. A McAloo Tiki névre hallgató fogás például burgonya és borsó, egy helyi specialitás  zsemlemorzsával bevonva, amit édes paradicsomos majonézzel és hagymával kínálnak. De többek között sült McVeggie is választható a Happy Meal részeként. 

Fülöp-szigetek: 112-132 peso, ez kb. 580- 700 Ft. McDo-nak hívják és a helyi comfort food jellegzetességeit magán viseli. 

Ciprus: 3,70 euró, azaz kb. 1150 Ft. A gyerekek csirke vagy marhaburger helyett halas szendvicset is választhatnak, azonos áron. 

Franciaország: 4 euró, vagyis kb. 1240 Ft.  A McDonald’s hivatalos franciaországi oldalán minden opciót részletes egészségügyi információval látnak el. A francia Happy Mealben koktélparadicsom választható a sült krumpli helyett és gyümölcs desszert. 

Dél-Korea: 4,300 won, ez kb. 1000 forintnak felel meg. itt a gyerekek körében a  kukorica népszerűbb köret, mint a sült krumpli

Törökország:  9.75 -10.75 török líra, ez kb. 700-800 Ft. Franciaországhoz hasonlóan a gyerekek a török McDonald’sban is rendelhetnek koktélparadicsomot a sült krumpli helyett. 

Indonézia: 34,000 rupia ($2.52) a menü sült csirkecomb rizzsel, 34 ezer rupiáért, ami kb. 665 forint.

Dél-Afrika: 31-34 afrikai rand, ami kb. 600-660 forintnak felel meg. Plusz 200 forintnak megfelelő randért egy extra játékot is adnak a menühöz.

Kína: 20-21 yuan, kb. 790-840 Ft. között

+1: Magyarországon 790 Ft. az ára.

 

Forrás: Business Insider

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Éljen a hamburger, és ez a jó kis recept!  Cheddar sajtos-sült hagymás marhaburger

Éljen a hamburger, és ez a jó kis recept! Cheddar sajtos-sült hagymás marhaburger

A tengerentúlon tudják: a hamburger olyan örök klasszikus, melyről érdemes kiemelten megemlékezni, épp ezért július 28-án Nemzeti Hamburgernapot tartanak. Az egyik legnagyobb nyári kedvencem a parázsburgonya, így nem volt kérdés, hogy a krumpli ebben a formában fog a burger mellé kerülni.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!