Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Igyunk pezsgőt sültkrumplival

Ez a második igen furcsa párosításunk a hétre.
2018. September 11.

A sültburgonya az egyik legjobb étel pezsgő mellé. Legalább is a Moët & Chandon pezsgőház kommunikációs munkatársa, Marie-Christine Osselin szerint. A burgonya roppanós, sós ízét remeknek találja a finom buborékos, savas pezsgő mellé.

De ne essünk túlzásba: nem kell ide sajtos öntetes krumpli, vagy extra fűszeres. Az egyszerűség a kulcs. Legyen elegáns és letisztult, mint egy kellemes pezsgő.

Osselin nincs egyedül véleményével. Az egyik népszerű New Orleans-i étterem, a Sylvian kínálatában is szerepel a pezsgő sültkrumplival. 50$-ért (14 ezer forint) kaphat az ember kis adag kézzel vágott, sütött burgonyát Delamotte Brut pezsgővel. A nagy adag pedig 90$ (25 ezer forint). Az étterem tulajdonosa, Sean McCusker egy pezsgők terén jártas nagy embertől leste el ezt a párosítást egy Veuve Cliquo eseményen.

A Food & Wine szerkesztője, Ray Isle is a páros híve. Szerinte is remekül kiegészíti a savas, bubis italt egy zsíros, sós étel. Szerinte még a sült disznóhús is passzol az italhoz.

via: Town & Country

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Nyomós okunk van arra, hogy minden nap pezsgőzzünk

Nyomós okunk van arra, hogy minden nap pezsgőzzünk

A kutatások szerint csökkentheti két idegrendszeri betegség kialakulásának esélyét

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!