Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Földimogyorót a kólába

Ez nem egy újabb extrém íz, hanem valami furcsa szokás.
2018. szeptember 10.

Egy érdekes jelenség ütötte fel a fejét az Egyesült Államokban. A déli térségben kezdődött az a trend, hogy földimogyorót tesznek a kólába. Az egész mogyorót egy időre beáztatják a kólába, hogy az ízek összeérjenek, majd azután megisszák.

Sokan az ital édes-sós ízvilágát dicsérik – miután túllendülnek azon, hogy mi is ez a furcsaság. Érdekes kérdés még, hogy mit kezdünk utána a mogyoróval? Mivel még roppanós marad, remek, különleges ízű nasi az ital után. Az amerikai National Peanut Federation szerint az 1920-as évekből ered az ital. A munkások nem akarták piszkos kézzel enni a mogyorót, így kólába áztatták azt.

A gyakori fogyasztók megjegyzik, hogy diétás kólával nem ugyanolyan az ízélmény, hiszen itt fontos szerepe van a cukornak. Így ha kipróbálásra vetemednénk, hagyományos kólát válasszunk sózott földimogyoróval,

via: Esquire

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Mogyoróvaj felnőtteknek

Mogyoróvaj felnőtteknek

Éljen a PBJ! Sára tálalásában tortillában, eperrel.
9+1 kedvenc mogyoróvajas recept

9+1 kedvenc mogyoróvajas recept

Nemzeti Mogyoróvaj Nap van az USA-ban.
Mogyorós-datolyás biscotti

Mogyorós-datolyás biscotti

Egyszerű sütemény délutáni tea mellé

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.