Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Mogyorós-datolyás biscotti

Egyszerű sütemény délutáni tea mellé
2017. November 25.

Hozzávalók

  • 250g liszt
  • ½ tk. szódabikarbóna
  • 250g cukor
  • 3 tojás (felverve)
  • 200g apróra vágott mogyoró
  • 125g datolya (apróra vágva)
  • 1 citrom reszelt héja

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 160°C-ra. Béleljünk ki két őzgerinc tepsit sütőpapírral, tegyük félre.

Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a szódabikarbónát, a sütőport, és a cukrot. A tojásokat lassan keverjük hozzá, hogy megkapjuk a tésztát. Forgassuk hozzá a mogyorót, a datolyát és a citromhéjat. Finoman dagasszuk a tésztát, majd szedjük két egyenlő részre, rakjuk bele a kibélelt tepsikbe, majd tegyük be sülni 25 percre.

Ha kész, ne kapcsoljuk ki a sütőt, csak vegyük ki a sütit. Hagyjuk kicsit hűlni, majd vágjuk fel egyenlő (1-2 cm-es) darabokra, tegyük egy sütőpapírral bélelt lapos tepsibe (vágott oldalukkal lefele), majd toljuk vissza 10-15 percre. Fordítsunk rajtuk, és hagyjuk sülni további 10-15 percig.

forrás: BBC

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Keksz vagy torta? Répatorta keksz!

Keksz vagy torta? Répatorta keksz!

Ezek a kekszek egyébként valóban apró répatorták, azaz ugyanolyan tésztából készülnek. Nagy előnyük még a tortával szemben, hogy a szélük ropogósra sül.
Sós karamellás- étcsokoládés biscotti

Sós karamellás- étcsokoládés biscotti

Sós, édes, roppanós. Süssük meg és a reggeli kávénk tökéletes kísérője lesz!
Mandulás – Karamellás Brownie Kekszek

Mandulás – Karamellás Brownie Kekszek

Pali, a SerpenyőVirtuóz bloggerének receptje

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!