Igyunk pezsgőt sültkrumplival
A sültburgonya az egyik legjobb étel pezsgő mellé. Legalább is a Moët & Chandon pezsgőház kommunikációs munkatársa, Marie-Christine Osselin szerint. A burgonya roppanós, sós ízét remeknek találja a finom buborékos, savas pezsgő mellé.
De ne essünk túlzásba: nem kell ide sajtos öntetes krumpli, vagy extra fűszeres. Az egyszerűség a kulcs. Legyen elegáns és letisztult, mint egy kellemes pezsgő.
Osselin nincs egyedül véleményével. Az egyik népszerű New Orleans-i étterem, a Sylvian kínálatában is szerepel a pezsgő sültkrumplival. 50$-ért (14 ezer forint) kaphat az ember kis adag kézzel vágott, sütött burgonyát Delamotte Brut pezsgővel. A nagy adag pedig 90$ (25 ezer forint). Az étterem tulajdonosa, Sean McCusker egy pezsgők terén jártas nagy embertől leste el ezt a párosítást egy Veuve Cliquo eseményen.
A Food & Wine szerkesztője, Ray Isle is a páros híve. Szerinte is remekül kiegészíti a savas, bubis italt egy zsíros, sós étel. Szerinte még a sült disznóhús is passzol az italhoz.
via: Town & Country