Így vágd le egyszerűen a kukoricacsőről a szemeket
2022. July 25.Akár főzve, akár grillezve fogyasztjuk, a csöves kukorica hatalmas nyári klasszikus. Elrontani se nagyon lehet, amennyiben elég fiatal és zsenge a kiválasztott kukorica, szinte már nyert ügyünk van. Egy baj van csak vele, éspedig, hogy nem igazán lehet civilizáltnak tűnő módon elfogyasztani, a legtöbben jobb megoldás híján megfogják kézzel, majd alaposan körberágják. Ha egyedül vagyunk, lehet nem is bánjuk, ha úgy nézünk ki közben, mint valami mókus vagy más rágcsáló, de mit tegyünk társaságban? Jöjjön egy szuper ötlet!
Tipp: Mindent a kukoricaszirupról
Mondjuk vendégségben lehet, hogy kicsit furcsán néznek majd ránk, amikor egy kuglófformát kérünk kölcsön, de ezen most lépjünk túl. Szükségünk lesz ugyanis egy késre és a már említett kuglófformára. Utóbbi közepébe állítsuk bele minél stabilabban a csöves kukoricát. Ezután a késsel hosszú, lefelé irányuló mozdulatokkal vágjuk le a szemeket, amik a kuglófforma aljában gyűlnek aztán össze. A profi végrehajtáshoz kell ugyan egy kis gyakorlat, de elég működőképes módszernek tűnik.
Ha nem szeretnénk sütőformával és késsel vacakolni, létezik egy olyan módszer is, amely szerint egy villa nyelét benyomjuk a szemek közé, majd kifordítjuk azokat. Ezzel viszont nem árt vigyáznunk, hacsak nem szeretnék kukoricaszemekkel megbombázni az asztalnál velünk szemben ülőket. Mi maradunk a kuglófformánál!
Ezt már olvastad?
Forrás: mashed