Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Így tartsd távol a pókokat az otthonodtól

2020. July 21.

 

Sokunk rémálma, hogy amikor az éjszaka közepén felkapcsoljuk a villanyt a fürdőszobában, egy félelmetes lény néz vissza ránk az „összes szemével” a padlóról vagy épp a szemközti falról. Ráadásul ahol egy pók megjelenik, ott lesz több is. Persze alapvetően szeretjük a pókokat, hiszen elkapnak egy csomó káros és idegesítő rovart, de ettől még érthető, ha nem akarunk túlságosan a közelükbe kerülni. Kemikáliákra szerencsére semmi szükség, természetes szerekkel is távol tarthatjuk a pókokat az otthonunktól, 4 könnyen beszerezhető ellenszer következik.

Citrusfélék

A pókok egyáltalán nem rajonganak a citrusfélékért. Helyezzünk szárított citrushéjakat a lakás különböző pontjaira, vagy ha ez kevésbé szimpatikus, vásároljunk narancsos vagy citrusos illóolajat, füstölőt. Amennyire kellemes lesz nekünk, a pókjaink annyira utálni fogják.

Levendula

Pont szezonja van! Igen, egy-egy csokor szárított levendula vagy levendulás illóolaj nem csupán a molyok ellen nyújt hathatós védelmet. A pókok sem kedvelik.

Ecet

Már sokszor bemutattuk, hogy mennyire klassz dolog az ecet a ház körül. Mivel természetes és hatékony tisztítószer, érdemes rendszeresen ecetes vagy ecetes-citrusos vízzel végigtakarítani az otthonunk arra alkalmas felületeit. Így a ragyogó tisztaság mellett a pókokat is távol tarthatjuk.

Borsmenta

Mi imádjuk a mentát a nyári limonádénkban, hívatlan vendégeink azonban nem szívesen kortyolnának bele a hűsítő italba. Sőt! Inkább minél messzebbre menekülnének. Persze ne vesződjünk limonádékkal, a borsmenta illóolaja lesz a tökéletes megoldás.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!