Így tároljuk a házi készítésű fagyit!
Amint elkészítettük kedvenc fagyinkat, kell neki egy megfelelő hely, ahol eláll, amíg az utolsó cseppig elfogy. Ezt a legutolsó döntést most megkönnyítjük, mutatunk 5 verziót, amiben tárolhatjuk a házi készítésű fagylaltunkat.
Speciális fagyidoboz: Ezek a műanyag tárolókat kifejezetten fagylaltok tárolására fejlesztették ki. Masszív faluk van, nem csak egyszer használatosak, különböző méretekben és színekben kaphatók. Viszont nem feltétlenül szükséges egy ilyen speciális doboz, rengeteg más lehetőség is van, ami valószínűleg már ott álldogál a konyhánk polcain.
Hűtésálló műanyag dobozok: Ezekben általában leveseket, előre elkészített főtt ételeket tárolunk, de teljesen megfelelnek fagylaltokhoz is – emellett sokkal olcsóbbak, mint az előbb említett fagyidobozok.
Régi fagyis doboz: A boltokban kapható jégkrémek dobozait ne dobjuk el miután kiürül, inkább mossuk ki, és tároljuk benne saját fagylaltunkat. Annak ellenére, hogy fedő kerül rá, érdemes zsírpapírral, vagy fóliával is lezárni a fagylaltunkat.
Püspökkenyér forma: A legjobb benne az alakja, hosszú, négyzetes kialakítása miatt, könnyebb belőle kikanalazni a fagylaltot. Habár a légmentesen lezárható tárolók jobbak, ez még mindig egy jó megoldás, ha megfelelően befedjük a tetejét. Helyezzünk a fagylaltra pauszpapírt, majd tekerjük be alaposan az egész tepsit fóliával – ezzel megelőzzük a kristályosodást.
Pitetepsi: Az előzőhöz hasonlóan olcsó, és valószínűleg már kéznél levő megoldás. Könnyű belőle kanalazni a fagyit, de gondoskodjunk a megfelelő lefedésről.
forrás: thekitchn.com