Így nem fog elázni a french toast
2022. December 28.Sokunk egyik kedvenc ráérős reggelije a french toast. Az édes finomság készíthető kalácsból, briósból vagy hagyományos kenyérből is. A felszeletelt kenyeret vagy péksüteményt tojásos-tejes (tejszínes) keverékben forgatjuk meg, majd egy serpenyőben, kevés vajon átsütjük. A keverékbe – ha nem édes a péksütink – tehetünk cukrot vagy más édesítőt, emellett a fűszereket se feledjük, például a fahéjat vagy a vaníliát. Egy nagy csipet só pedig még jobban kihozza az édes ízeket. Tálalható gyümölcsökkel, lekvárral, vagy egy pici vajjal a tetején és juharsziruppal nyakon öntve.
Tipp: Extra french toast recept almával töltve – próbáld ki!
Az egyetlen hibalehetőség az, ha a kiválasztott kenyérféle túlságosan megszívja magát a tojásos-tejes keverékkel. Nem csupán akkor fordulhat elő, ha túl sokáig benne hagyjuk ebben a keverékben, hanem akkor is, ha túlságosan friss vagy túl puha, foszlós péksüteménnyel, kenyérrel van dolgunk.
Könnyen megakadályozhatjuk az elázást, ha bevetünk egy apró trükköt: pirítsuk meg a kenyérszeletet felhasználás előtt! Ha formája révén belefér a kenyérpirítóba, akkor abban, ha nem, mehet forró, száraz serpenyőbe vagy a forró sütőbe is. Mindig szeletelve pirítsuk és mindkét oldalát! Ami még fontos, hogy most csak egy kis száraz kéreg a cél, ezért ne barnuljon a kenyerünk, csupán száradjon! Ha ezzel elkészültünk, hagyjuk kihűlni, aztán már márthatjuk is a fenti keverékbe.
Forrás: mashed
Ez is érdekelhet: