Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Így használjunk kevesebb papírtörlőt

Több okunk is van rá, hogy kevesebbszer használjuk. Érdemes figyelni és spórolni vele!
2017. August 27.

Melissa Maker a CLean my Space írója szerint nincs rosszabb takarítóeszköz a papírtörlőnél. „Lehet, hogy könnyűek és kényelmesek, viszont a takarítást illetően borzasztóak.” Amint víz éri őket, szétmállanak, nincs olyan nedvszívó képességük, mint a mikorszálas anyagoknak, és nem tisztítanak üvegfelületet maradéktalanul.

Másik ellenvetése, hogy csak egyszer használatosak. „Az újrahasznosítás és a többszöri felhasználhatóság híve vagyok.” – mondja Maker. A mindig szem előtt levű papírtörlők valóban nagy könnyebbséget nyújtanak, hiszen rögtön kéznél vannak, ha lecsöppen a főzelék, és miután feltöröltük, megy is a kukába – nem kell kimosni.

Csapjuk be magunkat, hogy kevesebbszer használjunk papír kéztörlőt!

Még Maker is egyetért azzal, hogy vannak piszkok (húslé, wc-deszka, zsírfoltok), melyekre nem szívesen tesszük a rongyainkat. Viszont így is spórolni kell a papírtörlő használatával, hogy gazdaságosabb háztartásunk legyen. Tegyük be a gurigákat a szekrénybe, így nem lesznek szem előtt. A helyükre pedig rakjunk egy kis kosárkányi mikroszálas rongyot. Ez által inkább az utóbbiakhoz nyúlunk majd és csak nagyon zsíros esetekben használunk papír verziót.

forrás: thekitchn.com

Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!