Így étkezett Audrey Hepburn
Természetesen filigrán alkata miatt rengeteg kritika érte – sokszor evési rendellenességeiről írtak, pedig Hepburn még csak nem is diétázott. Sosem voltak étkezési zavarai, mindent szívesen fogyasztott. Fia, Luca Dotti beszélt erről a People magazinnak nemrég.
„Rajongott az olasz ételekért és a tésztáért. Sok gabonát fogyasztott, kisebb mennyiségű húst, és mindenből egy keveset.” Robert Wolders, aki sokáig volt Hepburn partnere, mesélt arról, hogy a színésznővel mindig hosszú sétákat tettek.
„Sosem volt túlzó” – állítja róla Wolders. Egyszerű és egészséges étrenden élt. Reggelire barna kenyeret evett lekvárral, ebédre sovány húst, vagy tésztát friss zöldségekkel (egyenesen a kertjükből), vacsorára pedig csirkelevest zöldségekkel. Emellett Hepburn az élvezeteknek is hódolt: csokoládét evett vacsora után, és szívesen ivott scotch-t.
Továbbá a szénhidrátokat sem vetette meg. Nagy tészta-rajongó volt, melyről Dotti is megemlékezik édesanyjáról írt könyvében. Kedvencét, a paradicsomos spagettit szinte minden héten elkészítette.
forrás: Harper’s Bazaar