Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Mit súgott Leo Gwyneth-nek? Mi fogja meg egy étteremben? Mit főz szívesen a gyerekeinek és mit nassol – ezekről is olvastunk a Guardian-ben, és el is meséljük.

Amit Leonardo di Caprio tanított meg Gwyneth Paltrow-nak

Mit súgott Leo Gwyneth-nek? Mi fogja meg egy étteremben? Mit főz szívesen a gyerekeinek és mit nassol – ezekről is olvastunk a Guardian-ben, és el is meséljük.
2016. February 26.

A színésznő étkezési kultúráját nagyban gazdagította, hogy 15 évesen egy éven keresztül egy családnál élt Spanyolországban cserediákként. „Az ottani anyukám fantasztikus szakács volt. Amellett, hogy egy téglagyárat, benzinkutat és boltot vezetett, mindennap hazajött ebédidőben és paellát készített a családnak, majd ment vissza dolgozni. Teljesen odavoltam a véres hurkájáért, amiről csak később tudtam meg, hogy disznó véréből készül – így viszont szerencsére könnyen le tudtam mondani róla.” – emlékszik vissza Gwyneth. Amikor New Yorkba költözött, sok időt töltött Leondardo di Caprióval, aki már akkor vegetáriánus volt és gyakran emlegette, milyen körülmények között tartják az állatokat és milyen lesz ettől a húsuk. „Lassan húsz éve nem eszem vörös húst, és bár nem állítom, hogy ez kizárólag Leónak köszönhető, de az biztos, hogy ő ültette a bogarat a fülembe. 1999-ben a makrobiotikus diéta irányába fordultam, és azóta aszerint étkezem”.

Kívánós menük

A főzéssel akkor kezdett kísérletezni a Szerelmes Shakespeare sztárja, amikor abbahagyta az egyetemet a színészkedés kedvéért, és egy halétteremben dolgozott. „A legrosszabb főztömet 19 évesen készítettem, amikor csak néhány padlizsán és egy üveg paradicsomszósz volt otthon. Gondoltam, készítek parmezános rakott padlizsánt, de nem volt szakácskönyvem. Így a végeredmény egy odaégetett, keserű massza lett. De felszolgáltam. Annak idején szinte folyamatosan éheztünk, így nem volt más választásunk, megettük”. Gwyneth elmondása szerint akkor evett a legtöbbet, amikor a kisfiát várta. „Egyszerűen nem tudtam abbahagyni. Folyamatosan éhes voltam, és mindkét terhességem alatt egyfolytában sajtos melegszendvicset, mandulás jégkrémet, joghurtot és rengeteg almát kívántam” – idézi föl ezt az időszakot.

Forgatási kaják, normális hétköznapok

A legnehezebb a forgatások alatt jól étkezni, mert ott egész nap ugyanaz van terítéken. Bár A nagyon nagy ő forgatásából nem sokra emlékszik, az abban előforduló evős jeleneteknél azt a trükköt alkalmazta, hogy bevette a szájába és megrágta az adott ételt, de utána kiköpte, hogy ne legyen rosszul. A színésznő ismert tudatos étkezési szokásairól. „Vicces, hogy reagálnak az emberek, amikor kiderül, hogy a gyerekeim nem falnak minden nap csokis kekszet. Igazi ételeket készítek nekik. Az ízekben hiszek, a vajban, a minimálisan feldolgozott ételekben, a nyers tejből készített sajtokban, a humánus szárnyas-tartásban és a horgászbottal kifogott halakban. De persze én is szeretem a csokis kekszet” – teszi életszerűvé a családi rendszert.

Forrás: The Guardian

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!