Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Céklakrémleves zöldalmával és véreshurkával (Kistücsök, Jahni László)

A balatonszemesi Kistücsök étterem egyik nagy erőssége az évszakokhoz igazodó levesválaszték. Nyáron simán megtesszük, akár többször is, a Budapest-Balatonszemes távot, kizárólag a kovászos uborka krémlevesért. A séf, Jahni László, most egy téli finomság receptjét osztja meg velünk.
2016. március 12.

Hozzávalók

  • 50 dkg cékla
  • 3 dkg vaj
  • friss kakukkfű
  • thai citromfű
  • 1 tk balzsamecet
  • 1 liter zöldség alaplé
  • 1 db lime
  • 1 ek méz

  • 1 db zöldalma
  • 20 dkg véreshurka
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa

Elkészítés

A céklákat alaposan megsúroljuk, alufóliába csomagolva, pici vajjal, sóval, friss kakukkfűvel, citromfűvel és balzsamecettel forró sütőben puhára sütjük.
Amikor kész, meghámozzuk és krémesre turmixoljuk a zöldségalaplével.
Zöldcitrom reszelt héjával és levével valamint mézzel és sóval ízesítjük. A maradék vajat a végén belefőzzük.
Betétnek apró kockákra vágott zöldalmát és hagyományos módon panírozott, majd kisütött véreshurkát adunk.

 

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Jahni László

Jahni László receptje

Szerkesztőink kedvencei

Kistücsök étterem, Balatonszemes

Kistücsök étterem, Balatonszemes

Mindegy, hogy Balatonalmádiba, vagy Edericsre megyünk nyaralni, az biztos, hogy egyszer a Kistücsökbe elmegyünk ebédelni. Esetleg kétszer is. Szezonon kívül meg egyenesen ottragadunk.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.