
Céklakrémleves zöldalmával és véreshurkával (Kistücsök, Jahni László)
A balatonszemesi Kistücsök étterem egyik nagy erőssége az évszakokhoz igazodó levesválaszték. Nyáron simán megtesszük, akár többször is, a Budapest-Balatonszemes távot, kizárólag a kovászos uborka krémlevesért. A séf, Jahni László, most egy téli finomság receptjét osztja meg velünk.
2016. március 12.
Hozzávalók
- 50 dkg cékla
- 3 dkg vaj
- friss kakukkfű
- thai citromfű
- 1 tk balzsamecet
- 1 liter zöldség alaplé
- 1 db lime
- 1 ek méz
- só
- 1 db zöldalma
- 20 dkg véreshurka
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
Elkészítés
A céklákat alaposan megsúroljuk, alufóliába csomagolva, pici vajjal, sóval, friss kakukkfűvel, citromfűvel és balzsamecettel forró sütőben puhára sütjük.
Amikor kész, meghámozzuk és krémesre turmixoljuk a zöldségalaplével.
Zöldcitrom reszelt héjával és levével valamint mézzel és sóval ízesítjük. A maradék vajat a végén belefőzzük.
Betétnek apró kockákra vágott zöldalmát és hagyományos módon panírozott, majd kisütött véreshurkát adunk.
Megosztom barátaimmal
