
Vegetáriánus rakott padlizsán
Hozzávalók
4 adag- 1 db padlizsán
- só
- olaj
- 1 kg paradicsom
- 1 vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- oregánó
- mozzarella
Elkészítés
A padlizsánt héjával együtt 1 cm-es karikákra vágom, besózom és egy fél órát állni hagyom. Miután levet eresztett papírtörlővel leszárítom a karikákat, végül kevés olajon átsütöm.
Leforrázok 1kg paradicsomot, a héját lehúzom, majd felkockázom. Kevés olajon kockára vágott hagymát dinsztelek, ráteszem az összevágott paradicsomot és addig főzöm, amíg püré nem lesz.
Ha kész a paradicsompüré, teszek bele néhány cikk zúzott fokhagymát, megkóstolom, hogy elég sós-e, végül oregánóval fűszerezem.
Rétegesen egymásra teszem az előkészített hozzávalókat: egy sor padlizsán, rá a paradicsom, majd mozzarella. Addig folytatom, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére sajt kerüljön.
Ha mindennel elkészültünk, állítsuk be a sütőt fél órára, és terítsünk! Jó étvágyat!