Húsmentes vagy zöldséges golyók? Melyik lesz a kedvenced az IKEA kínálatából?
Az IKEA a már-már „ikonikusnak” tekinthető húsgolyói mellé bevezette a húsmentes golyókat és a zöldséges golyókat. Mindkettőt megtaláljuk az étterem kínálatában, illetve fagyasztott verzióban is beszerezhetők a Svéd Finomságok Boltjában. Sőt, a húsmentes golyók a Bisztróban is kaphatók, wrapben.
Húsmentes golyók
A húsmentes golyókat azoknak ajánljuk, akik egészségügyi vagy etikai okokból nem fogyasztanak húst, viszont hiányoznak nekik a klasszikus „IKEÁS” húsgolyók. Ha az étteremben kérjük, ugyanúgy jár melléjük hasábburgonya vagy burgonyapüré, zöldborsó, áfonyalekvár és barnamártás. Ízük és állaguk elképesztően hasonlít a húsos verzióra, viszont nem tartalmaznak állati eredetű összetevőket. Fő alkotóelemeik a borsófehérje, a burgonya, a zab, az alma és a hagyma. Ökológiai lábnyomuk pedig 96%-kal kisebb, mint a hagyományos húsgolyóké.
Zöldséges golyók
Az éttermi kínálatban zöldséges pilaffal, zöldborsóval és bbq szószos áfonyalekvárral kóstolhatjuk. A zöldségrajongók imádni fogják, hiszen tele vannak zöldségekkel: kukoricával, répával, paprikával, kelkáposztával, borsóval. Azoknak ajánljuk, akik igazán zöldséges élményre vágynak, és nem az autentikus hús ízt szeretnék növényi alternatívára cserélni. A hagyományos húsgolyóval szemben szintén kisebb az ökológiai lábnyomuk, állati eredetű összetevőket pedig nem tartalmaznak.
Kapcsolódik: