Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

A kaktusz lenne az új avokádó?

Vajon a jövőben kaktuszból készül majd a guacamole?
2022. March 6.

Az Egyesült Államokban sem kolbászból van a kerítés, ott is rekord magas az infláció, és rohamosan emelkednek az élelmiszerárak. Ennek következtében még az avokádó behozatala is meg volt tiltva egy időre Mexikóból, így az éttermek tulajdonosai és a hobbiszakácsok elkezdték a keresni a szuperegészséges gyümölcs alternatíváját. 

Erre azért érdemes figyelni, mert nálunk is hasonló a helyzet az élelmiszerárak tekintetében, és egyre kedveltebbé válik az avokádó is – nemcsak a mexikói éttermek kínálatában szerepel, hanem számos háztartásban is fogyasztják napi vagy heti szinten. A kísérletezgető kedvű szakácsok sok mindennel kezdtek próbálkozni, hogy kiváltsák, többek közt cukkinivel vagy az első hallásra meghökkentő kaktusszal. Úgy vélik, hogy mindkettő jó alapja lehet például a guacamolénak avokádó helyett, spenóttal együtt. 

 

Tipp: Így áll el tovább az avokádó

 

Nem akkora újítás egyébként ez, a kaktusz ugyanis elég elterjedt hozzávalója a mexikói konyhának. Elkészítve ropogós és friss ízű, de nem mindegy, hogy milyen kaktuszt használunk. 5 fajtája létezik a szúrós növénynek, ami ehető is. Nálunk azért nem annyira valószínű, hogy a szupermarketek polcain olyan gyorsan megjelenne, hiszen itt Európában a kaktusz még ritkább növény, mint az avokádó.

 

Témába vág: 

Éretlen az avokádó? Ezekkel a trükkökkel gyorsíthatsz a folyamaton

 

Forrás: mashed

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!