Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Hosszú Katinka végre bevallotta, hogy bűnözik: lángos, gyros, pizza jöhet?

2022. September 12.

Hosszú Katinka, a háromszoros olimpiai, kilencszeres világ- és tizenötszörös Európa-bajnok magyar úszónő a napokban Lilu MAKEUP/DOWN című műsorának vendége volt, és kendőzetlen őszinteséggel beszélt arról, hogy a szigorú sportolói étrend mellett mindig is megragadta a lehetőséget a kajapornóra, ha csak lehetett. 

Katinka 3 éves korától úszik, versenyekre készül, keményen edz. Meggyőződése szerint a bőre és a haja is alkalmazkodott a klóros vízhez, no de mi a helyzet a gyomrával? Annak persze nem a klórhoz kellett alkalmazkodnia, hanem a csúcsformához, amiben folyamatosan lennie kell.

A közhiedelemmel ellentétben Katinka ugyan fegyelmezett, de soha nem volt aszkéta: imádja a pizzát, a hamburgert, a gyrost, a csokit és a borokat. Él-hal a lángosért, egy jó sajtos-tejfölös-fokhagymás lángossal le lehet venni a lábáról. Amikor épp nem készült versenyre és engedélyezett volt egy kis kilengés, azt mindig meg is ragadta, és boldogan habzsolta kedvenceit.

Életében először a covid első hullámai alatti leállás idején volt alkalma megtapasztalni, milyen az, amikor hónapokig nincs feladata. Ekkor magára is szedett pár kilót, és mivel az izmai tetejére, ezért „jó pufi lettem, ami nagyon zavart” – szerencsére aztán sikerült visszanyerni eredeti formáját. Sosem aggódott amiatt, hogy izmos alkata, széles válla nem elég nőies, ő ezt állítása szerint akkoriban esztétikusnak találta. Ma már nem bánja, hogy napi 6-10 óra edzés híján valószínűleg légiesebb, karcsúbb lesz, kevesebb izommal. 

Katinka nem tartozik azok közé az úszók közé, akik visszavonulásuk után annyira kerülik a vizet, hogy legfeljebb zuhanyoznak, de kádba nem ülnek: számára a víz az éltető lételem, nyaralást se tud elképzelni medence, de lehetőleg inkább tenger nélkül. No meg persze a jó kaják, lángosok és gyrosok nélkül, ha csak lehet… 

Így nézzük az Olimpiát

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

A legjobb lángosok nyomában

A legjobb lángosok nyomában

Szavazzunk kedvencünkre
Egyszerű csirkegyros tzatziki szósszal

Egyszerű csirkegyros tzatziki szósszal

Népszerű és gyorsan összeállítható fogás ebédre vagy vacsorára

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!