Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: Bonduelle

Home office menü 30 perc alatt

A Bonduelle receptajánlatai most igencsak aktuálisak.
2020. március 26.

Az elkövetkezendő időszakban nagyon sokan otthonról dolgozunk, így nem csupán a munkarendünk, de a teljes életvitelünk, ezáltal pedig az étrendünk is megváltozik. Az ebédszünet fogalma is átalakul, egy ideig nem ugrunk ki a közeli étterembe, inkább otthon dobunk össze valami gyorsat a betárazott alapanyagokból, miközben próbáljuk a gyereket is lefoglalni. Elsőre nehéz kihívásnak tűnhet a 30 perces ebédidőben megoldani a család étkeztetését, de a Bonduelle segít pár egészséges és gyorsan elkészíthető ebédtippel, hogy közösen vészeljük át ezt a nehéz időszakot.

Gazpacho – hideg spanyol paradicsomleves

Kezdjük egy szupergyors, de igazán tartalmas és egészséges levessel, a gazpacho-val. Ezt a levest még főzni sem kell, így a home office alatt, a 30 perces ebédidőben is gond nélkül el tudjátok készíteni. Lássuk, mi kell hozzá: 1 doboz Bonduelle Inspirációk csemegekukorica, 1 kg érett paradicsom, 1 piros kaliforniai paprika, 1 kígyóuborka, 1 kis vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 szelet fehérkenyér, fél lila hagyma és fűszerek. A felkockázott zöldségeket és a darabokra tépkedett kenyeret fűszerezzétek, majd turmixgépben vagy egy botmixer segítségével pürésítsétek, ezután pedig ellenőrizzétek az ízeket, és ha kell, igazítsatok rajta! Tálaláskor tegyetek a leves tetejére 1-2 kanál kukoricát, egy kis apróra vágott lila hagymát és uborkát! Még negyedóra sem telt el, és már kész is vagytok az első fogással. Menjünk gyorsan tovább, és nézzünk két tippet a másodikra!

Fotó: Bonduelle

Zöldséges penne citromos-tejszínes szósszal

Ha főfogásról van szó, akkor köztudottan az egyik leggyorsabban elkészíthető étel a tészta, amit különböző szószokkal percek alatt ízletes ebéddé varázsolhattok. A klasszikus paradicsomszósztól rugaszkodjatok el egy kicsit, és próbáljátok ki a citromos-tejszínes zöldséges pennét, higgyétek el, nem fogjátok megbánni! A recepthez szükségetek lesz egy 1 zacskó Bonduelle zöld mix krémleves zöldségkeverékre, 3 dl tejszínre, 2 gerezd fokhagymára, citromra, 300 g tésztára, parmezánra és fűszerekre. Amíg a tészta fő, egy kis olajon pároljátok meg a felszeletelt fokhagymát. Adjátok hozzá a zöldségkeveréket, majd öntsétek fel tejszínnel, öntsétek bele a citrom levét, majd fűszerezzétek! Ha a tészta elkészült, merjetek belőle egy mélytányérba, kanalazzátok rá a szószt, és reszeljetek rá jó sok parmezánt!

Fotó: Bonduelle

Vegetáriánus burrito

Ha egy kicsit a gyerekeitek kedvében szeretnétek járni, akkor tökéletes választás a vegetáriánus burrito, amit akár a 30 perces ebédszünetben is gond nélkül el tudtok készíteni. Ehhez a szuper mexikói fogáshoz nem kell más, mint 1 doboz Bonduelle Bon Menu Mexicana, tortilla lapok, 1 kaliforniai paprika, reszelt sajt, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg rizs párolva, tejföl és fűszerek. Amíg a rizs fő, állítsátok össze a zöldségmixet! A felkockázott paprikát és a fokhagymát pirítsátok le egy serpenyőben, majd adjátok hozzá a Bon Menu Mexicana konzervet és a csilipelyhet (ha valaki nem szereti a csípősen, nyugodtan hagyjátok ki), majd melegítsétek össze! Ezután már csak össze kell állítani a burritókat: a tortilla lapot kenjétek meg egy kis tejföllel, tegyetek rá a rizsből, erre kanalazzátok a babos szószt, majd jöhet a reszelt sajt! Az alját behajtva tekerjétek fel. Máris fogyasztható!

Fotó: Bonduelle

Banános-csokis pohárkrém

Ne feledkezzetek meg a desszertről sem, bár tegyük hozzá, három fogás (elkészítéssel együtt) már nem fér bele a félórás home office ebédszünetbe. De ha előre gondolkoztok, és már előző este elkészítitek ezt a csodás pohárkrémet, akkor az egész család kedvében járhattok még hétköznapokon is. A recept elkészítéséhez szükségetek lesz: 1 db Bonduelle Vapeur vörösbab konzervre, 2 db felkarikázott, fagyasztott banánra, 40 g kakaóporra, 1 csipet sóra, 1 csipet fahéjra, juharszirupra és a díszítéshez tetszőleges gyümölcsökre, magokra. Az édesség elkészítéséhez tegyétek a hozzávalókat egy aprítógépbe vagy turmixba, és keverjétek addig, amíg krémes állagot nem kaptok! Végül pedig kanalazzátok a desszertet kis pohárkákba, díszítsétek gyümölcsökkel, magokkal! Azonnal fogyaszthatjátok, vagy tartsátok hűtőben tálalásig!

Fotó: Bonduelle

Ha kipróbáltátok a 30 perces home office receptjeinket, és további inspirációra vágytok, szemezgessetek a többi könnyen elkészíthető, ugyanakkor tápláló és egészséges tippjeink közül a https://www.bonduelle.hu/ weboldalon! Ha pedig elkészítettétek valamelyik ételünket, fotózzátok le, és osszátok meg velünk Facebook oldalunkon!

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Drasztikusan kevés zöldséget fogyasztunk

Drasztikusan kevés zöldséget fogyasztunk

Ez derült ki a Bonduelle reprezentatív kutatásából

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?