Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Bonduelle Légumio: zöldségek és hüvelyesek új formában

2020. január 30.

Ha ránézünk a dobozra, első blikkre hagyományos (színezett) száraztésztának tűnnek a Bonduelle Légumio termékcsalád új tésztái, valójában azonban nem klasszikus liszt az alapanyaguk, hanem hüvelyesekből és zöldségekből készülnek. Nem tartalmaznak semmilyen tartósítószert vagy színezéket, és természetesen glutén-, tojás- és laktózmentesek. Háromféle formában kaphatók:

csicseriborsó és kukorica fusilli formában,

penne vöröslencséből és sárgarépából és

cukkinis-zöldborsós rigatoni.

Hogyan készülnek?

A száraz hüvelyeseket és dehidratált zöldségeket őrölt lisztté alakítják, majd kevés vízzel összekeverve tésztát készítenek belőle. Ezt követi a formázás, végül pedig a kiszárítás.

Miért előnyös a fogyasztásuk?

Bármelyik fajtára is esik a választásunk, csak jót teszünk a szervezetünkkel, hiszen a zöldségek és a hüvelyesek fontos fehérje- és rostforrások. Ráadásul nem elhanyagolható szempont, hogy a termékcsalád segítségével a gluténérzékenyeknek sem kell lemondaniuk a tésztás ételek élményéről.

Bonyolult elkészíteni?

Egyáltalán nem! Csak főzzük ki sós vízben pár perc alatt, mint a klasszikus durum vagy tojásos száraztésztákat.

Dobjuk fel!

Jöhet egy finom feltét? A Bonduelle szószokat is ajánl a tésztához – de ha épp nem tésztás ebédet tervezünk, akár rizzsel is fogyaszthatjuk –, a nagy és lédús zöldségdarabok finom, fűszeres szószban kerülnek az üvegekbe. Választhatunk

zöldségkeveréket padlizsánnal, zöldfűszeres szószban,

zöldségkeveréket sárga cukkinivel, tejszínes szószban és

zöldségkeveréket cukkinivel, olívás szószban.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Drasztikusan kevés zöldséget fogyasztunk

Drasztikusan kevés zöldséget fogyasztunk

Ez derült ki a Bonduelle reprezentatív kutatásából

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?