Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: Bonduelle

3+1 egészségtipp, hogy sikerüljön betartani az újévi fogadalmakat

2020. January 29.

Lassan egy hónapja kitűztük magunk elé a 2020-as terveinket, melybe rendszerint beletartozik az egészséges étkezés és a rendszeres sportolás is. Ahhoz, hogy megmaradjon a motiváltságunk és folyamatos sikerélményekkel gazdagodjunk, kulcsfontosságú, hogy apró részcélokat is kitűzzünk a mindennapokra. Ez jelentheti azt, hogy minden nap csak zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk a főétkezések között, vagy hogy heti pár alkalommal eljárunk futni. A Bonduelle összegyűjtött 3+1 tippet, amely segít, hogy egész évben kirobbanó formában legyünk testileg és szellemileg.

Fotó: Bonduelle

Építsük izmainkat növényi fehérjeforrásokkal!

Sokan nem is tudják, hogy egyes zöldségek milyen sok fehérjét tartalmaznak. Az edzésünk kiváló támogatói lehetnek a hüvelyesek, amelyek nemcsak fehérjében, de rostban és B-vitaminokban is gazdagok, mindemellett vastartalmuk sem elhanyagolható. A Bonduelle októberi felmérése alapján a magyar lakosság igencsak háttérbe szorítja a hüvelyeseket, itt az idő, hogy változtassunk ezen!

Figyeljünk oda a tízóraira és az uzsonnára!

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége szerint a napi ötszöri étkezés lenne az ideális, sokan hagyják el azonban a tízórait és az uzsonnát, amikor éppen a zöldségek és gyümölcsök fogyasztása javasolt. Törekedjünk arra, hogy ezeket az étkezéseket minden nap betartsuk, legyen nálunk mindig egy-két egészséges harapnivaló a táskában. Ha nem szeretnénk sok időt szánni a reggeli bepakolásra, szerezzünk be kisebb konzervzöldségeket, amelyeket a nap bármely szakában bátran fogyaszthatjuk, ha megéhezünk.

Minden héten találjunk két napot, amikor sportra szánunk pár percet!

Az egészséges étkezésre való átállás jó esetben magával hozza a sportoláshoz való közeledést is. Ha odafigyelünk arra, hogy fehérjében és rostokban gazdag zöldségeket válasszunk, érdemes mozognunk is heti pár alkalommal, hogy testileg és szellemileg még magasabb szintre fejleszthessük magunkat. Nem feltétlenül kell a legnehezebb sportot űznünk, részcélnak az is tökéletesen megfelel, ha filmezés helyett elmegyünk túrázni hétvégén, vagy például délután futunk pár kört a környéken, netán a közeli konditeremben.

+ 1 Főzzünk egyedül, társaságban, bárhol, a lényeg, hogy sok zöldség legyen benne!

Inspirálódjunk a Bonduelle nemrégiben közzétett háromrészes főzős videósorozatából Rákóczi Feri és Laudon Andi segítségével! „A főzés élmény” kisfilmek bemutatják, hogy szempillantás alatt fantasztikus ételeket dobhatunk össze az új Légumio termékcsalád 100%-ban zöldségből készült tésztáival és óriási zöldségdarabokat tartalmazó szószaival.

Fotó: Bonduelle

Szerkesztőségünkben is kipróbáltuk a Bonduelle Légumio termékcsaládot, cikkünket holnap folytatjuk.

A kisfilmek az alábbi linkeken megtekinthetők:

https://www.youtube.com/watch?v=zuOrfcGj1sc

https://www.youtube.com/watch?v=_pWX3WjezAI

https://www.youtube.com/watch?v=VqScvI7a_gE

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Drasztikusan kevés zöldséget fogyasztunk

Drasztikusan kevés zöldséget fogyasztunk

Ez derült ki a Bonduelle reprezentatív kutatásából
Nem fordítunk kellő figyelmet a zöldségekre

Nem fordítunk kellő figyelmet a zöldségekre

A zöldségek egyáltalán nem élveznek prioritást étrendünk összeállításakor – és ez sajnos nem csak karácsonykor igaz.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!