Hogyan pucoljuk meg a mangót?
2022. January 15.A mangó egészséges és finom, viszont elsőre úgy tűnhet, nem is olyan egyszerű megpucolni. Aggodalomra azonban semmi ok, az alábbi videó segítségével a mangótisztítás világbajnokai lehetünk!
Először is állapítsuk meg, hogy érett-e már egyáltalán a mangó: két ujjal határozottan benyomva puhának kell éreznünk. Ha ezzel megvagyunk, ragadjunk meg egy éles konyhakést! Először az aljából vágjunk le egy kis szeletet, csak annyit, hogy utána a vágási felületen megálljon. Utána kezdjük felülről kettévágni. Hamarosan beleütközünk a mangó magjába. A késsel a mag mellett haladva vágjunk le egy szeletet, majd ugyanígy felülről, a mag másik oldalán még egy nagy szeletet. Vágjuk le a maradék húst is, a magot dobjuk ki.
A nagy szeletek húsát éles késsel irdaljuk be, majd egy kanállal szedjük ki a mangó húsát. Egy másik technológia az, ha kereszt irányban irdaljuk be, majd kifordítjuk és levágjuk a húst. Végül a kisebb szeletekről is egyszerűen vágjuk le a gyümölcshúst.
Most pedig jöhet videón is:
Még egy kis mangó:
Forrás: Akis Petretzikis YouTube