Hogyan készíthetünk házi fagyit fagylaltgép nélkül?
2022. June 24.Ha nyár, akkor fagyi – ezzel a ténnyel szerintünk mindenki egyetért! A jobb fagylaltgépek viszont nem annyira olcsók, ha úgy kalkulálunk, hogy csak néhány alkalommal készítenénk házi fagyit egy szezonban. Szerencsére léteznek olyan receptek, amelyek gép nélkül is működnek, kis odafigyeléssel finom, krémes és selymes fagyit varázsolhatunk a desszertes poharakba.
Hozzávalók:
400 ml zsíros habtejszín
400 ml 3,5%-os tej
200 g porcukor
2 tk vanília kivonat
Elkészítési idő: 3,5 óra
Tipp: Hűsölj házi fagyikkal! A 8 szuper receptért kattints!
Keressünk egy nem túl mély, fagyasztható tálat vagy egyéb lefedhető edényt, és tegyük a fagyasztóba. Egy nagy tálban keverjük össze a hozzávalókat, hagyjuk, hogy a cukor teljesen feloldódjon, így elkerülhetjük a későbbi rögösebb állagot.
A keveréket öntsük az előre lefagyasztott edényünkbe, és helyezzük vissza a fagyasztóba. 20-30 percenként kukkantsunk rá, amikor látjuk, hogy a szélei kezdenek megfagyni, törjük át robotgéppel. Az áttörés, átkeverés azért fontos, hogy krémes legyen a kész fagyink. Ezután mehet vissza a fagyasztóba, majd újabb 30 perc múlva törjük-keverjük át újra, és ezt ismételjük addig, amíg szilárdra nem fagy. Ha időközben (azaz pár átkeverés után) túl keményre fagy, tegyük át a hűtőbe, hogy kicsit kiengedjen.
Fel is turbózhatjuk a fagyinkat, a legutolsó átkeverés után mehetnek bele csoki- vagy karamelldarabok, apróra tört kekszek, vagy valamilyen szósszal is összemárványozhatjuk.
Ezt már olvastad?
Fagyi, jégkrém és jégkása egészségesen? Igen! Jöjjenek a mindenmentes alternatívák!
Forrás: Reader’s Digest