Hogyan jobb tárolni a főtt tojást? Héjjal vagy megpucolva?
2022. July 21.Konyhánk, hűtőnk, kamránk alapfelszereltsége a tojás. Rántottától a bundás kenyérig, tojássalátától a tojáskrémig – ugye, mennyire nélkülözhetetlen? Nagy előnye, hogy két tojást megfőzni pont ugyanannyi munkába és időbe kerül, mint mondjuk nyolcat, ezért sokan főzik meg több ételhez egyszerre, előre a tojásokat, majd azokat, amelyek még nem kellenek, beteszik a hűtőbe. De mi a legjobb módszer a megfőtt tojások tárolására a hűtőszekrényünkben?
Tipp: Erre használhatod grillezéskor az üres tojástartókat
A főtt tojás egy hétig is eláll a hűtőben, ha az megfelelő hőmérsékleten és hatékonysággal működik. Észben kell tartanunk, hogy könnyen fertőződhet szalmonellával, amely nem veszélytelen betegség. A megpucolással kapcsolatban legtöbben azt tanácsolják, hogy a héjat csak közvetlenül felhasználás előtt távolítsuk el, ugyanis védelmet nyújt a főtt tojásnak is. Az csak egy kis extra bónusz, hogy sokak szerint a pár napos főtt tojást egyszerűbb megpucolni, mint a frissen főttet.
Témába vág:
Forrás: mashed