Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Hogy mi, már kutyaláb-mosó edény is kapható?!

Mindent a tiszta tappancsokért!
2021. December 14.

Azt hinnénk, hogy már megint egy felesleges porfogó került a piacra, ám megdöbbentő, hogy mennyi koszt képes összeszedni a kutyaláb-mosó edény. A padló legalábbis fellélegezhet – főleg, ha méretesebb házi kedvencről van szó. Szépen felszaporodik ugyanis a kosz és a sár a tappancsokon, azzal arányosan, mennyire hosszú sétát teszünk. A házba behordott piszok, só, homok és kavics nem csak, hogy az otthonunknak árthat, de magát az ebet is gyötörheti. Kiszáradhat és berepedezhet a lábfeje, és ki tudja, mit cipel néha a lábujjai közt. Egy nagyobb levegőzés során tüskék, murva, apró rovarok és sérülések is keseríthetik kedvencünk életét, pláne ha szélsőséges időjárásban voltunk terepen. Az allergiás blökiknek pedig megkönnyebbülés, ha a panaszokat okozó pollenektől minél hamarabb megszabadulnak.

Témába vág: Így lesz szép fényes a cicád/kutyád őszi-téli szőre

A megfelelő kutyaláb-higiéné elejét veheti egy csomó problémának; ám trükkös dolog a tappancsok tisztítása. A legtöbb állatnak nincs türelme törülközőkkel és kefékkel vacakolni, a különböző flakonos spray-k és törölgetési kísérletek is kudarcba fulladhatnak. Arról nem is beszélve, ha több kutyánk van! Itt csillan fel a remény, ha belép az életünkbe ez az új ápolási eszköz, ami leginkább egy utazó kávésbögrére hajaz. Belül persze sörtékkel rendelkezik, ami a kutyamosáshoz kapóra jön. Miután az edényt vízzel töltöttük meg, helyezzük bele a kedvencünk egyik lábát. Ha a blöki nem bánja, enyhén mozgassuk meg az eszközt, hogy biztosan sikerüljön minél több piszkot kipucolni az ujjak közül. Ha már patyolatos lett a lábikó, akkor szabaduljunk meg a koszos létől, szedjük szét és tisztítsuk ki a speciális bögrét.
Még vásárlás előtt fontos figyelembe vennünk a kutyánk mancsának méretét: ha olyan fajtát tartunk, aminek méretes tappancsa van – például a basset hound vagy az újfundlandi – akkor nagyobb nyílású mosó fog kelleni. Ám arra ügyeljünk, hogy túl széles se legyen, mert akkor a sörték nem tudják kifejteni hatásukat. A sörték anyaga is számít: a szilikonból készültek rugalmasak és kellemesen erősen dörzsölnek. A merevebb, nejlon verzió ellenben a komolyabb bundával rendelkező blökiknek jó: ők több koszt össze tudnak szedni.
A lábujj-közökre mindig ügyeljünk, itt csúnya állapotok alakulhatnak ki. Tappancsbiztos sampont válasszunk: ez fellazítja a szennyeződést, amit alaposan öblítsünk ki. Arra vigyázzunk, hogy rendesen kiszáradjon a kedvencünk mancsa: ne gyűljön be nedvesség az ujjak közé. Ez később a melegágya lehet egy gombás vagy bakteriális fertőzésnek.
Több színben és méretben is kaphatóak ezek a „bögrék”, 16 és 23 dollár közt (ötezer forinttól 7500-ig) már egészen jó minőségűeket be lehet szerezni belőlük. Dupla ekkora összegért már USB-porttal rendelkező, automata mosó funkciós változatot kaphatunk kézhez.

Ez is ide kapcsolódik: 

Légyszi, ne mindig csak húst adj a kutyának

Perzsa

Forrás: dailypaws.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!