Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Őszi depresszió? Van ilyen?

2021. October 29.

Van, akinél ez előfordul, és van, aki még a hírét sem hallotta…

 

De mi az az őszi depresszió?

Az őszi szezon kiváltotta hangulati hullámvölgy, aminek oka a napsütéses órák számának drasztikus csökkenése. Egy-egy hidegfront uralma alatt napok telhetnek el anélkül, hogy a nap kisütne, s a fény hiánya miatt szervezetünk a nyáron megszokottól jóval kevesebb szerotonint termel, amely jó közérzetünkért felelős. A napsütéses órák számának csökkenésével eluralkodhat a depresszió, az általános fáradtság és enerváltság, ám tehetünk ellene!

 

Akinél ez előfordul, az nem az időjárás miatt történik!

Eltelt a nyár, a nyaralások véget értek, jöttünk-mentünk, elérkezett a szeptember, majd az október. Bizonyára Te is tapasztaltad, hogy nagyon gyorsan telnek a napok, hetek, hónapok… Ez azért van, mert jól érzed magad a bőrödben. Nyoma nincs a depressziónak. Stabil vagy lelkileg-testileg, és kifelé helyezed a figyelmed a környezetedre, tehát nem pörögsz a gondolataiban.

Ha valaki mégis azt érzi, hogy a nap nagyon hosszú, akkor előfordulhat, hogy nem azt csinálja az illető, amit szeret. Lehet szó a munkáról, párkapcsolatról, hobbiról vagy bármilyen tevékenységről, ha szeretjük csinálni, akkor gyorsan telnek a napok, hetek, hónapok! Ha úgy érzed, hogy kényszerítve vagy és muszájból teszel dolgokat, akkor a napok, hetek, hónapok gyötrelmesen telnek.

 

Témába vág: Kellemes őszi idő? Irány a gyerekekkel a természet! 

 

Egy jó tanács, amit próbálj ki

Tedd mindig azt, amit szeretsz, amit kedvelsz, amiben jól érzed magad. Amennyiben olyan a munkád, a tevékenységed, a párkapcsolatod vagy bármi más, amit ki nem állhatsz és nem szereted, akkor abban a dologban találj valamit, amit kedvelni, csodálni tudsz, és már is könnyebé válik!

 

Minden fejben dől el!

Ha úgy gondolod, hogy borongós hangulatod van, akkor borongós is lesz. Ha minden sötét, akkor minden sötét is lesz. Ha kinézel borongós időben reggel az ablakon és találsz valami szépséget, akkor máris fényesebb, szebb lesz a napod!

 

Ez is érdekelhet: Az ősz kedvence a szuperegészséges szőlő 

 

Túlságosan értékes vagy ahhoz, hogy befolyásolva legyél az időjárástól vagy bármi mástól. Törődj magaddal, szeresd magad, találj szépséget a világban és máris jobban leszel!

Amennyiben úgy érzed, hogy ez az egyszerű technika nem segít neked, nem leszel vidámabb, akkor keress bátran, együtt biztosan találunk megoldást, mert mindig lehet valamit tenni! Legyen csodás napod, találkozzunk jövő hónapon!

 

Diaconescu Gabriella

 

Életmód tanácsadó, előadó tréner

[email protected]

 

Forrás: Csak a Nőknek Magazin

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!