Hétvégén gyereknap! 3 cuki receptet mutatunk a legkisebbeknek
2019. May 24.Ne játssz az étellel! Vagy mégis szabad? Mi azt mondjuk, a gyerekek hétvégéjén simán belefér, hogy feldobjuk némi mókázással az egyébként hétköznapi recepteket.
Signore Paprika
Hozzávalók (4 darabhoz):
4 db piros kaliforniai paprika
150 g bulgur
1 evőkanál olívaolaj + a kenéshez
1 gerezd fokhagyma
150 g gomba
80 g fekete olajbogyó (magozott) + a díszítéshez
só, morzsolt rozmaring és oregánó
50 g paradicsompüré
8 db mini mozzarella
A paprikák kalapját vágjuk le, majd óvatosan távolítsuk el a magházakat. A bulgurt kétszeres mennyiségű lobogó, enyhén sós vízben kb. 10 perc alatt főzzük puhára, majd lefedve hagyjuk langyosra hűlni.
Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd reszeljük rá a fokhagymagerezdet. Dobjuk rá a megtisztított, felcikkezett gombát, és együtt pirítsuk össze. Adjuk hozzá a lecsepegtetett, felkarikázott olajbogyót, fűszerezzük sóval, rozmaringgal és oregánóval. Forgassuk össze a bulgurral, majd keverjük el benne a paradicsompürét.
A tölteléket osszuk szét a paprikákban, a vágási felületeket kenjük le olajjal, majd tegyük vissza a kalapokat. 180 °C-ra előmelegített sütőben süssük 20-25 percen keresztül.
Alakítsuk ki a kész paprikák arcát: a szemük 2-2 mini mozzarella és 2-2 karika olajbogyó.
Tavaszi rét katicákkal
Hozzávalók (4 kis adaghoz):
400 g zöldborsó (lehet fagyasztott)
só
2 evőkanál vaj
50 ml cukrozatlan habtejszín
fél biocitrom lereszelt héja
10-12 bazsalikomlevél
koktélparadicsomok és magozott, fekete olajbogyó a díszítéshez
A zöldborsót bő, enyhén sós vízben főzzük puhára, majd szűrjük le, és várjuk meg, amíg kissé kihűl. Tegyük aprítógépbe egy kevés sóval, a puha vajjal, a tejszínnel, a citromhéjjal és a finomra aprított bazsalikommal. Törjük krémesre.
Egy katicához egy fél koktélparadicsomra lesz szükség, illetve a fejéhez egy negyedelt olajbogyóra. A pürére ültetjük, a pöttyeit apróra vágott olajbogyóból alakítjuk ki.
Sós kekszet kínálhatunk mellé.
Datolyagombok
Hozzávalók (7-8 darabhoz):
200 g puha, aszalt datolya (maggal mért mennyiség)
50 g őrölt dió
3-4 evőkanál baracklekvár
kókuszreszelék a hempergetéshez
Smarties a díszítéshez
A datolyát magozzuk ki, tegyük késes aprítóba, és törjük össze. Adjuk hozzá az őrölt diót és a baracklekvárt, majd törjük tovább. Puha, formázható masszát kell kapnunk. Ha túl kemény, kevés baracklekvárral, ha pedig túl lágy, némi őrölt dióval javíthatunk az állagán.
A masszából formázzunk 7-8 golyót, hempergessük kókuszreszelékbe. Ezután a tetejükbe nyomjunk egy-egy mélyedést, és ültessünk mindbe egy-egy szem színes Smartiest.