Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Hétvégén gyereknap! 3 cuki receptet mutatunk a legkisebbeknek

2019. május 24.

Ne játssz az étellel! Vagy mégis szabad? Mi azt mondjuk, a gyerekek hétvégéjén simán belefér, hogy feldobjuk némi mókázással az egyébként hétköznapi recepteket.

 

Signore Paprika

Hozzávalók (4 darabhoz):

4 db piros kaliforniai paprika

150 g bulgur

1 evőkanál olívaolaj + a kenéshez

1 gerezd fokhagyma

150 g gomba

80 g fekete olajbogyó (magozott) + a díszítéshez

só, morzsolt rozmaring és oregánó

50 g paradicsompüré

8 db mini mozzarella

A paprikák kalapját vágjuk le, majd óvatosan távolítsuk el a magházakat. A bulgurt kétszeres mennyiségű lobogó, enyhén sós vízben kb. 10 perc alatt főzzük puhára, majd lefedve hagyjuk langyosra hűlni.

Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd reszeljük rá a fokhagymagerezdet. Dobjuk rá a megtisztított, felcikkezett gombát, és együtt pirítsuk össze. Adjuk hozzá a lecsepegtetett, felkarikázott olajbogyót, fűszerezzük sóval, rozmaringgal és oregánóval. Forgassuk össze a bulgurral, majd keverjük el benne a paradicsompürét.

A tölteléket osszuk szét a paprikákban, a vágási felületeket kenjük le olajjal, majd tegyük vissza a kalapokat. 180 °C-ra előmelegített sütőben süssük 20-25 percen keresztül.

Alakítsuk ki a kész paprikák arcát: a szemük 2-2 mini mozzarella és 2-2 karika olajbogyó.

 

Tavaszi rét katicákkal

Hozzávalók (4 kis adaghoz):

400 g zöldborsó (lehet fagyasztott)

2 evőkanál vaj

50 ml cukrozatlan habtejszín

fél biocitrom lereszelt héja

10-12 bazsalikomlevél

koktélparadicsomok és magozott, fekete olajbogyó a díszítéshez

A zöldborsót bő, enyhén sós vízben főzzük puhára, majd szűrjük le, és várjuk meg, amíg kissé kihűl. Tegyük aprítógépbe egy kevés sóval, a puha vajjal, a tejszínnel, a citromhéjjal és a finomra aprított bazsalikommal. Törjük krémesre.

Egy katicához egy fél koktélparadicsomra lesz szükség, illetve a fejéhez egy negyedelt olajbogyóra. A pürére ültetjük, a pöttyeit apróra vágott olajbogyóból alakítjuk ki.

Sós kekszet kínálhatunk mellé.

 

Datolyagombok

Hozzávalók (7-8 darabhoz):

200 g puha, aszalt datolya (maggal mért mennyiség)

50 g őrölt dió

3-4 evőkanál baracklekvár

kókuszreszelék a hempergetéshez

Smarties a díszítéshez

A datolyát magozzuk ki, tegyük késes aprítóba, és törjük össze. Adjuk hozzá az őrölt diót és a baracklekvárt, majd törjük tovább. Puha, formázható masszát kell kapnunk. Ha túl kemény, kevés baracklekvárral, ha pedig túl lágy, némi őrölt dióval javíthatunk az állagán.

A masszából formázzunk 7-8 golyót, hempergessük kókuszreszelékbe. Ezután a tetejükbe nyomjunk egy-egy mélyedést, és ültessünk mindbe egy-egy szem színes Smartiest.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Egy remek trükk a válogatós gyerekekhez

Egy remek trükk a válogatós gyerekekhez

A megoldás óvodás korunkból is ismerős lehet.

Napi ajánlatunk

Top videók

Epres-zabos pohárdesszert

Húsvét után pont egy ilyen könnyed desszertre van szükségünk!

Baconbe tekert fasírtok tepsis burgonyával

Hiába borongós az idő, a parázskrumpli már a nyarat idézi.

Emeletes tortilla

Vagy hívhatjuk akár pitének is… Laktató és gyors ebéd rohanós napokra.