Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Gyógyulj hazai gyógynövényekkel!

A megfázás megelőzésében és kezelésében is nagy segítségünkre lehetnek az itthon termett gyógynövények.
2019. November 23.

A hideg idő beköszöntével igen gyakori a megfázás, meghűlés. A betegségek megelőzése és az enyhébb lefolyású meghűléses megbetegedések természetes gyógymódokkal és a Magyarországon termett gyógynövényekkel orvosolhatóak. A hazai fogyasztók nagy kedvencei a kamillavirágzat, a bodza- és hársfavirág, valamint a csipkebogyó.

Az idei ősz jóval enyhébb volt a megszokottnál, ám ideje felkészülni a hideg időszakra, és feltölteni gyógynövényekkel a házi patikát. Óriási választékkal találkozhatunk a boltok polcain és a webáruházak kínálatában is. Vásárláskor járjunk el körültekintően, csak megbízható forrásból szerezzünk be minőségi termékeket. Akár gyógyszertárban, gyógynövényboltban vagy interneten vásárolunk, elsősorban a jól ismert, megbízható magyar gyártók és forgalmazók termékeit válasszuk!

A gyógynövények keresettsége és népszerűsége tekintetében örök klasszikusok mindig vannak. A tél beköszöntével a klasszikus „Big Four” gyógynövények a legkeresettebbek: a kamillavirágzat, a bodza- és hársfavirág, valamint a csipkebogyó. A kamillavirágzat elsősorban gyulladáscsökkentő hatásánál fogva, a bodza- és a hársvirág izzasztó hatásának köszönhetően keresett a téli meghűléses időszakban, a csipkebogyó pedig gazdag C-vitaminban.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Gyógynövény Szövetség és Terméktanács piaci körképe szerint hidegebb, meghűléses időszakban hagyományosan keresettek a vásárlók körében az immunerősítő hatású, influenza és megfázás megelőzésére használatos bíbor kasvirág és magas C-vitamin-tartalmánál fogva a homoktövis készítmények. A téli hónapokban a vásárlók gyakrabban vásárolnak illóolaj készítményeket is, amelyek a gyenge lefolyású felső légúti megbetegedések kezelésében szintén hatásosak lehetnek.

Forrás: nak.hu

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!