Furcsa kérdést feszegetünk: lehet a csipszből krumplipürét készíteni?
2022. April 25.Az interneten keresgélve időnként szembe találhatjuk magunkat finoman fogalmazva is „érdekes” receptekkel. Lehetnek tipikus kollégiumi ételek, azaz „főzzünk valamit a semmiből” legsúlyosabb esetei, különböző lifehackek, amelyek nem létező problémákra nyújtanak frappáns megoldást, és receptek, amik teljesen egyértelműen úgy születtek, hogy valami lázálomban megfogant ötletet a gyakorlatban is kipróbáltak, hogy vajon működik-e. Még gondolkozunk azon, hogy mai cikkünk alanya melyik fenti kategóriába tartozhat… Vagy inkább az olvasóra bízzuk!
Témába vág: Mit kezdjünk a maradék krumplipürével?
Képzeljük el a szituációt, hogy krumplipürét szeretnénk enni, de nincs otthon krumplink. Van viszont egy zacskó csipszünk. Egy lelkes krumplipüré-rajongó úgy döntött, hogy ebből készít pürét. Szerinte még egyszerűbb dolgunk is lesz, mint a hagyományos püréreceptnél, amelynél hámozunk, főzünk majd törünk. Itt most csak vesszük a zacskó csipszünket és úgy negyed liter vizet. Utóbbit felforraljuk, majd beleszórjuk a csipszet, és egy kanállal összenyomkodjuk. Pár perc kavargatás után kevés (kb. fél deci) tejet adunk hozzá, törünk egy kevés borsot a tetejére, és készen is vagyunk a friss burgonyapürénkkel. Díszíthetjük egy kis extra szűz olívaolajjal vagy valamilyen zöldfűszerrel a tetejét. Állítólag egyáltalán nem számít, hogy milyen ízesítésű csipszből készítjük. Bizarr vagy sem? Te kipróbálnád?
Tipp:
Forrás: mashed