Frosé, azaz rosé boros koktél – ha már unod a fröccsöt
2019. July 27.Egy jó fröccsöt nem szoktunk visszautasítani, de néha kell egy kis változatosság! Ha villantani szeretnétek a hétvégi kerti bulin, szuper választás a frosé. Jeges, színes és nagyon-nagyon finom. A receptekhez egy üveg bort vettünk alapul, ebből 4-6 adag frosét készíthettek.
Epres frosé
Hozzávalók:
1 palack (7,5 dl) rozé bor jégkockákká fagyasztva
3 evőkanál vodka
2 csésze fagyasztott eper
2 evőkanál cukorszirup
friss eper vagy szezonális bogyós gyümölcsök a díszítéshez
A hozzávalókat (a díszítésre szánt gyümölcsök kivételével) turmixgépbe tesszük, a gépet kb. 1 percen keresztül járatjuk. Az elkészült italt poharakba töltjük, friss gyümölcsökkel díszítjük.
Barackos frosé
Hozzávalók:
1 palack (7,5 dl) rozé bor jégkockákká fagyasztva
3 evőkanál fehér rum
2 csésze fagyasztott őszibarackszelet
2 evőkanál cukorszirup
friss őszibarackszeletek a díszítéshez
A hozzávalókat (a díszítésre szánt gyümölcs kivételével) turmixgépbe tesszük, a gépet kb. 1 percen keresztül járatjuk. Az elkészült italt poharakba töltjük, friss barackszeletekkel díszítjük.
Szederfrosé
Hozzávalók:
1 palack (7,5 dl) rozé bor jégkockákká fagyasztva
3 evőkanál narancslikőr
1 csésze fagyasztott fekete szeder
2 evőkanál cukorszirup
narancskarikák a díszítéshez
A hozzávalókat (a díszítésre szánt gyümölcs kivételével) turmixgépbe tesszük, a gépet kb. 1 percen keresztül járatjuk. Az elkészült italt poharakba töltjük, narancskarikákkal díszítjük.
Forrás: Hello Giggles