Földimogyorót a kólába
Egy érdekes jelenség ütötte fel a fejét az Egyesült Államokban. A déli térségben kezdődött az a trend, hogy földimogyorót tesznek a kólába. Az egész mogyorót egy időre beáztatják a kólába, hogy az ízek összeérjenek, majd azután megisszák.
Sokan az ital édes-sós ízvilágát dicsérik – miután túllendülnek azon, hogy mi is ez a furcsaság. Érdekes kérdés még, hogy mit kezdünk utána a mogyoróval? Mivel még roppanós marad, remek, különleges ízű nasi az ital után. Az amerikai National Peanut Federation szerint az 1920-as évekből ered az ital. A munkások nem akarták piszkos kézzel enni a mogyorót, így kólába áztatták azt.
A gyakori fogyasztók megjegyzik, hogy diétás kólával nem ugyanolyan az ízélmény, hiszen itt fontos szerepe van a cukornak. Így ha kipróbálásra vetemednénk, hagyományos kólát válasszunk sózott földimogyoróval,
via: Esquire