Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Ezzel a módszerrel garantált a tökéletes párolt hal

2023. February 2.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni a halfogyasztás fontosságát! Szerencsére igen változatosan elkészíthető, így nincs kifogás: tuti találunk olyan halételt, ami ízleni fog!

Kíméletes mód a párolás, ilyenkor nincs szükség különféle zsírokra – mint olaj vagy vaj –, hanem valamilyen folyadékot használunk, például alaplevet. Ezáltal a párolással készült ételeknek alacsonyabb lesz a zsírtartalma, ami egy diéta alatt igencsak fontos szempont. Létezik a párolásnak még egy előnye, ez a sovány halfilék készítésekor jelentkezik. Az ilyen halak esetén pillanatokban mérhető az az idő, amikor már kész a halhús, de még nem száradt ki és főtt túl.

A hal egy bizonyos hőmérséklet elérésekor fő meg, párolódik készre, és ideális esetben a folyadéknak, amiben főzzük egy kicsivel kell ennél melegebbnek lennie. Tehát ha sikerül szabályoznunk a főzőfolyadék hőmérsékletét, gyakorlatilag nem tudjuk túlfőzni a halunkat.

Tipp: Hal, csoki és kefir segíthet, hogy fiatalos maradjon a bőröd

Az ajánlott módszer szerint forraljuk fel a főzővizet és tegyük bele a halat. Ezután vegyük le a fazekat a tűzhelyről, és keverjünk bele még annyi hideg folyadékot, hogy az összekevert folyadék hőmérséklete 65-70 fokkal csökkenjen. A hal megfő, amíg a főzőfolyadék lehűl, az így készült hal pedig a lehető legszaftosabb lesz.

Forrás: mashed

Ez is érdekelhet: 

Ilyen nincs! Kifogta az ebédjét, de ami ezután történt, az mindenkit sokkolt!

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!