Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: pixabay

Ezt eszi valójában Putyin, és ettől retteg a legjobban az asztalnál

2022. April 1.

Vlagyimir Putyin az elmúlt két évet szinte teljes izolációban töltötte titokzatos betegsége és a koronavírustól való rettegése következtében, tárgyalni is csak 60 méternél hosszabb asztalokhoz ült le. De vajon milyen étel kerül ezekre az asztalokra?

Az orosz vezér viszonylag későn kel, a reggelit csak 11 óra tájban kéri elnöki lakosztályába. A Kozmovszkaja Pravda orosz lap szerint az étlapon általában egy fürjtojásból készült hatalmas omlett vagy egy nagy tál zabkása szerepel, óriási adag kávéval. Ritkán kér mást, mivel az összes hozzávaló Kirill moszkvai pátriárka birtokáról érkezik, akivel Putyin bizalmas kapcsolatot ápol. 

Az Oroszországból távozó, Kremlhez közel álló diplomaták szerint Putyin megszállottja az egészséges étkezésnek. Kedvenc étele ebédre az ürühús és a homár, friss salátával, rengeteg paradicsommal. Havonta egyszer steaket kér, amit soha nem rizzsel vagy krumplival, hanem mindig friss zöldségekkel fogyaszt el. Kerüli az édességeket, mert retteg, hogy megrövidítik az életét. Ha kivételt tesz, akkor általában jégkrémet kér.

Tipp: Így ronthatjuk el a steakünket

A vacsora a hozzá közel állók szerint igen szerény, legfeljebb egy kis gyümölcs és némi kaukázusi kefír, alkoholt pedig csak ritkán fogyaszt Oroszország első embere. Ha mégis iszik, akkor sört választ: a Pravda szerint természetesen orosz márkákhoz nyúl, de a bennfentesek állítják, hogy igazából a német sörök a kedvencei…. nos, az utóbbiak közül mostanában biztosan nem sok jut el az átlagos orosz néphez a szankciók miatt, az egyszer biztos. 

Ha hivatalos vacsorára kerül a sor, persze nem ilyen szerény: a legtöbbször George W. Bush társaságában falatozott élete során nagyok közül. 2006-ban szarvasfilét evett pácolt gombával, borjú szűzpecsenyét burgonya krokettel, valamint egy kis lazac is került a tányérjára, 2008-ban pedig oladi kaviárral, fehér hal, steak, paradicsomsaláta (50 éves balzsamecettel!) és eperfagylalt volt a menü.

Nehéz megállapítani, hogy Putyin étrendjének hány százaléka propaganda és mi a valóság, annyit viszont biztosan tudunk, hogy az elnök valósággal retteg a mérgezéstől, ezért aztán – Hitlerhez és sok római császárhoz hasonlóan – kóstolót tart fenn, aki minden élelmiszercsoportot tesztel, mielőtt az az asztalára kerülne. 

 

Ez is érdekelhet:

Így lesz pillanatok alatt hideg a sör

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!