Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Mindenhol csak a csoki

Azonban jóval több, mint pusztán egy finom desszert...
2017. August 28.

Kutatások kimutatták, hogy fogyasztása dopamin-felszabadulást eredményez, csökkenti a stresszt és fejleszti a memóriát. Nem csoda, hogy az egész világon népszerű.

Minden évben közel 1,5 milló tonna kakaót termesztenek Elefántcsontparton. A csokoládé elkészítéséhez az erjesztett babokat kiszárítják, majd pörkölik, rostálják, megőrlik sűrű, barna folyadékká, melyet cukorral és tejjel dolgoznak össze. Innentől kezdve az íz-és formavariációknak csak a képzelet szabhat határt.

A csokoládét gyakran kézzel készítik, például Costa Rican, a Nahua Csokoládé Gyárban, vagy Brazíliában a Big Bang Candy Labben. A trüffeleket általában előre gyártott formákba készítik, és azokban szilárdul össze a csoki. Egyes alkotók ezt az édes kakaófolyamot választották szobruk alapanyagaiból: készült már például csoki-Eiffel torony.

De nem csak klasszikus táblás-bonbonos formában hódolhatunk kedvenc édességünknek. A forrócsoki vagy a csokifagyi egyaránt népszerű desszertek. Emellett a csokibevonatú édességek is, mint az M&M’s, mely hatalmas sikernek örvend világszerte.

A csokoládé előnyeit pedig nemcsak belsőleg, de már külsőleg is megtapasztalhatjuk csokis arcpakolás, vagy masszázs során. Mexikóban például a szépségterapeuták csokoládé-arcmaszkot kennek fel vendégeikre, Csehországban pedig a csokimasszázs a népszerű.

forrás: thisisinisider.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Csokoládérajongók figyelem!

Csokoládérajongók figyelem!

Csoki- és kávéfesztivál lesz a Camponában

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!