Ezért fagyaszd le a megpucolt fokhagymagerezdeket
2020. August 28.Ismerős a szitu? Először megküzdünk a fokhagyma megpucolásával és felaprításával, aztán amire végre végzünk a művelettel, már ott is az „ellenállhatatlan” fokhagymaszag a kezünkön. Létezik egy praktika, amellyel a „szaghatást” minimalizálhatjuk, mégpedig úgy, hogy egy alkalommal bevállaljuk a fokhagyma illatát, cserébe viszont a következő főzések „szagtalanok” lesznek.
A dolog roppant egyszerű: essünk neki egy vagy több fej fokhagymának, és pucoljuk meg egyszerre. A gerezdeket tegyük műanyag dobozba, zárjuk le, és helyezzük a fagyasztóba. Főzéskor mindig csak annyit vegyünk elő, amennyire szükség van. Nyugodtan apríthatjuk, reszelhetjük vagy szeletelhetjük, ujjaink, kezünk nem fogja átvenni a fokhagymaillatot.
A megpucolt fokhagymagerezdek fagyasztva 6 hónapig elállnak. A fagyasztás tehát nemcsak a kellemetlen illatok miatt praktikus, hanem azért is, mert a megbontott fej fokhagyma a kamrában vagy a hűtőben viszonylag rövid időn belül romlásnak indul.
Forrás: the kitchn