Ezek a trükkök segítenek, hogy profin kezeljük a habzsákot
2019. June 21.Aki próbálkozott már habzsákkal, tudja, hogy a roppant egyszerűnek kinéző eszköz használata azért rejt némi kihívást magában. Jó hír viszont, hogy már pár trükk és egy kis gyakorlás is elég ahhoz, hogy úgy bánjunk vele, mint a profik. Viszlát, konyhát beterítő krémek, legyen tökéletes a hétvégi torta!
Erre a célra gyártott habzsákot használjunk
Végszükség esetén bármilyen kivágott sarkú zacskó megteszi helyettesítő eszközként, de természetesen a célzottan habzsákként árult eszközök sokkal jobbak. Nem is komplikált beszerezni, az egyszer használatos fajtákat a legtöbb nagyobb szupermarketben megtaláljuk. Vásárolhatunk cukrászkellékes üzletben tartós habzsákot is, ebben az esetben viszont számoljunk azzal, hogy minden használat után alaposan el kell mosnunk, majd pedig tökéletesen kiszárítanunk. A mennyiség sem mindegy: egy összetettebb tortánál egyszerre több krémet is habzsákokba kell töltenünk, egy habzsák nem habzsák, legyen több a kezünk ügyében.
Rendesen helyezzük a zsákra a fejet
Ha túl sokat vágunk le a zsákból, kiesik a fej, ha túl keveset, nem jön át a krém.
Töltsük meg trükkösen
Akármi is kerül bele, minden bizonnyal kenődős anyag lesz, hiszen mi másért is használnánk habzsákot? Nem leszünk nyakig krémesek, ha megfogadjuk a következő tanácsot. Vegyünk egy keskenyebb szájú, henger alakú poharat vagy edényt, helyezzük bele a zsákot hegyével lefelé. A habzsák szélét húzzuk az edény karimájára. Szépen kifeszül és nem mozdul majd el, így már egyszerűen bele tudjuk kanalazni a felhasználni kívánt krémet.
Tömörítsük be a krémet
Hiába járunk el gondosan, a krém valószínűleg egyenetlenül kerül a habzsákba, ez pedig a kinyomásnál fog problémát okozni. Fektessük le a zsákot, majd sodrófával óvatosan nyomjuk-hengergessük a krémet a csúcs felé. Ezután zsák szélesebb végén csavarjunk egyet.
Csak egy kézzel nyomjuk
A habzsák helyes használata az, hogy a nem domináns kezünkkel a fejénél megfogjuk a zsákot és irányítjuk a krémet, miközben a másik kezünkkel felülről nyomjuk. Így leszünk képesek egyenletes nyomást gyakorolni a zsákra és a krémre.
Cserélhető díszítőfejek
A szép díszítéshez a profi technika mellett változatos díszítőfejekre is szükség lesz, így fogunk tudni különböző formájú és mintájú krémeket, habokat nyomni a süteményeinkre. Mindig figyeljünk arra, hogy a fej és a zsák kompatibilis legyen egymással.
Forrás: myrecipes