11 trükk a konyhában
1.Kemény a keksz?
Tegyük a kekszeket egy lezárható tartályba, rakjunk a tetejükre egy szelet kenyeret. Zárjuk be a dobozt egy napra. Másnap pedig élvezzük az omlós snacket.
2.Száraz kenyér
Tegyük egy serpenyőbe, öntsük le vízzel, majd süssük 150 fokon 8 percig. Kívül roppanós, belül puha kenyeret kapunk.
3.Gyömbérhámozás
Csak egy kanálra van szükségünk, hogy lekapargassuk a héjat. Sokkal kevésbé balesetveszélyes, mint a késes mutatvány.
4.Fokhagymahámozás
Nyomjuk szét a fejet, vegyünk ki annyi gerezdet, amennyire szükségünk van. Tegyük azokat egy dobozba, zárjuk rá a tetejét és rázzuk meg jól (feszültebb napokra jó stresszlevezetés). Ezután kivehetjük a meghámozódott gerezdeket.
5.Tojásokra ugyanez érvényes
A fokhagymás trükköt főtt tojásoknál is bevethetjük, annyi plusszal, hogy vizet is öntünk a dobozba. A megrepedt héjat már könnyebb levenni.
6.Hogyan nyerjünk ki több levet egy citromból?
Mikrózzuk az egész citromot 15mp-ig, majd vágjuk félbe és konyhai fogóval nyomjuk ki a levét. Ugyanez érvényes a lime-ra is.
7.Citromíz mindenhez
Ha az előző trükk pipa, a kifacsart levet tegyük jégkockatartóba. A kis fagyott kockák sokáig elállnak a fagyóban, sima vízbe téve remek limonádé, smoorhie-kba ideális ízesítő,
8.Narancshámozás egyszerűen
Vágjuk le a gyümölcs két végét, majd ejtsünk egy kis bemetszést az egyik cikknél. Húzzuk szét a narancsot, és így könnyen kivehetjük a cikkeket.
9.Mangóhámozás pohárral
Szeleteljük fel a mangót, majd vegyünk elő egy üvegpoharat. A héjaknál illesszük oda a cikkeket és húzzuk le a pohárba. Így könnyen lejön a héj.
10.Így csumázzuk le az epret
Dugjunk egy szívószálat az eper aljába és nyomjuk át egészen addig, amíg lejön a csuma.
11.Tejszínhab befőttes üvegben
Tegyünk bele egy csésze tejszínt, egy teáskanál vaníliát, egy evőkanál porcukrot. Zárjuk be, majd rázzuk fel.
A hackekről készült videót ide kattintva nézheted meg.
via:Tasty