Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

11 trükk a konyhában

Imádjuk a food hackeket, most 11 újat hoztunk nektek!
2018. július 25.

1.Kemény a keksz?

Tegyük a kekszeket egy lezárható tartályba, rakjunk a tetejükre egy szelet kenyeret. Zárjuk be a dobozt egy napra. Másnap pedig élvezzük az omlós snacket.

2.Száraz kenyér

Tegyük egy serpenyőbe, öntsük le vízzel, majd süssük 150 fokon 8 percig. Kívül roppanós, belül puha kenyeret kapunk.

3.Gyömbérhámozás

Csak egy kanálra van szükségünk, hogy lekapargassuk a héjat. Sokkal kevésbé balesetveszélyes, mint a késes mutatvány.

4.Fokhagymahámozás

Nyomjuk szét a fejet, vegyünk ki annyi gerezdet, amennyire szükségünk van. Tegyük azokat egy dobozba, zárjuk rá a tetejét és rázzuk meg jól (feszültebb napokra jó stresszlevezetés). Ezután kivehetjük a meghámozódott gerezdeket.

5.Tojásokra ugyanez érvényes

A fokhagymás trükköt főtt tojásoknál is bevethetjük, annyi plusszal, hogy vizet is öntünk a dobozba. A megrepedt héjat már könnyebb levenni.

6.Hogyan nyerjünk ki több levet egy citromból?

Mikrózzuk az egész citromot 15mp-ig, majd vágjuk félbe és konyhai fogóval nyomjuk ki a levét. Ugyanez érvényes a lime-ra is.

7.Citromíz mindenhez

Ha az előző trükk pipa, a kifacsart levet tegyük jégkockatartóba. A kis fagyott kockák sokáig elállnak a fagyóban, sima vízbe téve remek limonádé, smoorhie-kba ideális ízesítő,

8.Narancshámozás egyszerűen

Vágjuk le a gyümölcs két végét, majd ejtsünk egy kis bemetszést az egyik cikknél. Húzzuk szét a narancsot, és így könnyen kivehetjük a cikkeket.

9.Mangóhámozás pohárral

Szeleteljük fel a mangót, majd vegyünk elő egy üvegpoharat. A héjaknál illesszük oda a cikkeket és húzzuk le a pohárba. Így könnyen lejön a héj.

10.Így csumázzuk le az epret

Dugjunk egy szívószálat az eper aljába és nyomjuk át egészen addig, amíg lejön a csuma.

11.Tejszínhab befőttes üvegben

Tegyünk bele egy csésze tejszínt, egy teáskanál vaníliát, egy evőkanál porcukrot. Zárjuk be, majd rázzuk fel.

A hackekről készült videót ide kattintva nézheted meg.

via:Tasty

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Ezzel a trükkel elvehetjük a bor kellemetlen mellékízét

Ezzel a trükkel elvehetjük a bor kellemetlen mellékízét

Egy friss tanulmány szerint mágnest kell tenni a borba, hogy elvegyük a kellemetlen ízeket.
Kipróbáltam: interneten terjedő sütési trükkök

Kipróbáltam: interneten terjedő sütési trükkök

Sára belevetette magát a tesztelésbe.

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.