Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Éljenek a kerti grillparty-k!

A tökéletes steak alapjai
2018. augusztus 17.

Beköszöntött a nyár, itt az ideje tökéletesíteni a grillezési képességeinket – ha eddig még nem tettük meg. David Mawhinney, a New York-i Haven’s Kitchen séfje beszélt a hús méretéről, a megfelelő grillezési hőmérsékletről, a fűszerezésről és az utolsó simításokról.

Előkészítés:

A grillezés előtt legalább 30 perccel vegyük ki a húst a hűtőből.

Mindig melegítsük elő a grillt, vagy az öntöttvas grill serpenyőt, amiben sütünk.

A már felengedett hús sózzuk és borsozzuk közvetlenül kisütés előtt.

Sütés:

Csontos húst mindig magas hőmérsékleten süssünk, oldalanként 3-3 percig. Ezután csökkentsük a hőt, és süssük további 8 percig, vagy oldalanként 4-4 percig.

Dagadót (és más kicsontozott húst) egyik oldalára fektessük a grillben, ne érjünk hozzá 2 percig. Ezután minden oldalt 2-2 percig süssük. Addig forgassuk így, kétpercenként, amíg minden oldala legalább összesen 3-4 percig nem sült.

Tálalás:

Használjunk húshőmérőt (nyers-49 °C, közepesen átsült-60°C, teljesen átsütve.71°C).

Szeletelés előtt hagyjuk meleg helyen, lazán lefedve állni legalább 10-15 percig.

Rosttal ellenben, függőleges vágjuk a húst. Figyeljünk arra, hogy a dagadó hosszában változhat a rost.

forrás: businessinsider.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.