Brokkolit a kávéba? Új trend hódít az egészségtudatosan táplálkozók körében
2020. August 18.Cukor? Köszönöm, nem! Inkább egy kis brokkolit kérek a kávémba! Furcsán hangzik, ugye? Bármilyen meglepő, valóban sokan fogyasztják tej, különböző édesítők, fahéj vagy éppen karamellszirup helyett brokkolival a kávéjukat. Persze nem dobálnak kis brokkolidarabkákat az italba, hanem por formájában szórják a kávéba. De miért is jó ez? Mutatjuk.
Az egyik legegészségesebb zöldség
Zöld kedvencünk magas rosttartalmának köszönhetően megköti a gyomorsavat az emésztőrendszerünkben, így könnyíti a koleszterin kiválasztását, akár 6%-kal is csökkentheti a koleszterinszintet a vérünkben. Plusz a rostok azért is különösen hasznosak, mert hamar jóllakottnak fogjuk érezni magunkat. Segíti az emésztést, megakadályozza a szorulást, alacsonyan tartja a vércukorszintünket. Emellett segít akkor is, ha fogyni szeretnénk, illetve kiűzi szervezetünkből a méreganyagokat. Gazdag omega-3 zsírsavakban, antioxidánsokban és C-vitaminban, ezért remek gyulladáscsökkentő. Magas kalcium és K-vitamin tartalma pedig a csontritkulást akadályozhatja meg, erősíti a csontokat. Béta-karotin és további vitaminok (A, B, C, E) szintén találhatók benne.
Brokkoliport a kávéba!
A brokkolipor maradék brokkoliból készül, megszárítják, majd feldolgozzák, porrá őrlik. Ez két szempontból is előnyös, egyrészt csökken az élelmiszer-pazarlás, másrészt pedig egészséges terméket állítanak elő a gyártók. Állítólag ha két evőkanál port elfogyasztunk, azzal ugyanazt a hatást érjük el, mintha megettünk volna egy egész brokkolit. Egy ausztrál, melbourne-i kávézó vezette be először, kávékhoz és cappuccinókhoz keverve szolgálják fel. És hogy milyen íze van a brokkoliporral készült italoknak? Csupa egészség: mintha beleharaptunk volna egy „folyékony” brokkoliba. Te megkóstolnád? Vagy borzasztóan hangzik?
Forrás: Tips and Tricks