Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Anthony Bourdain szerint ez lehet Amerika kedvenc kajája

Egy filippínó ételről van szó
2017. July 1.

A neves séf szerint a filippínó étkezéskultúra – kiváltképp egy étel – lehet a következő nagy durranás az Egyesült Államokban. „Az amerikaiak komoly érdeklődéssel fordulnak a filippínó konyha iránt” – mondta Borudain egy interjúban nemrég. Majd hozzáteszi, hogy egyes ételek láthatóan hamarabb gyökereznek majd meg, mint mások. Szerinte a sisig az, mely képes megnyerni a nagyvilágot, így valószínűleg ez nyitja meg a filippínó ételek útját az USA-ba is.

A sisig egy sertésétel, melyet az állat különböző részeiből készítenek – kell bele például az orra, a füle és a nyaka is. Elsőre nem úgy hangzik, mint egy mindenkit megnyerő fogás, de Bourdain szerint ellenállhatatlan. „Forró, ropogós, szaftos sertésfalatok. Pont olyan, mint amit egy sör után elfogyasztanánk.” – mondja.

A séf azt tervezi, felveszi a sisiget a Bourdain Market (2019-ben nyíló New York-i street food center) menüjébe. Míg a Fülöp szigeteket 1-2$-ért kóstolhatjuk ezt a tradicionális ételt, Bourdain a New York-iak pénztárcájához igazítja a 10$-os árszabással – mely így is alacsonynak számít.

A séf feltételezései a filippínó sikerről nem megalapozatlanok. Egy évvel kijelentése előtt a Bon Appétit a filippínó-amerikai szakács, Tom Cunanan éttermét, a washingtoni Bad Saintet Amerika második legjobb új éttermének választotta. A vendégek pedig sorban állnak, hogy megkóstolhassák Cunanan ételeit, köztük a sisiget. A nyugati parton pedig eléggé kifejlett a filippínó kultúra (pl.: Kaliforniában, ahol a legnagyobb számú filippínó kisebbség él), így ott már mondhatni, berobbant a sisig.

forrás: delish.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Így készül az Anthony Bourdain féle tökéletes tojásrántotta

Így készül az Anthony Bourdain féle tökéletes tojásrántotta

Emlékezzünk rá, hogy ez reggeli, nem agyműtét! :)
Popcorn boltot nyitott a világhírű amerikai színésznő

Popcorn boltot nyitott a világhírű amerikai színésznő

Méghozzá Párizsban, a kínálatot pedig egy híres New York-i séf állítja össze.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!